Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dede Bana Masal Anlat Projesinin Tanıtımı Darülaceze’de Yapıldı

Çekmeköy Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Dede Bana Masal Anlat’ projesinin tanıtımı Darülaceze’de düzenlenen törenle yapıldı.Çekmeköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çekmeköy Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Dede Bana Masal Anlat’ projesinin tanıtımı Darülaceze’de düzenlenen törenle yapıldı.
Çekmeköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan ‘Dede Bana Masal Anlat’ projesinin tanıtımı Darülaceze Başkanlığında düzenlenen törenle yapıldı. Darülaceze Başkanlığı ve Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla hayata geçirilen projenin tanıtım törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın yanı sıra ilçede görev alan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda Darülaceze sakini katıldı. Yoğun bir katılımın olduğu tanıtım töreninde Çekmeköy Belediyesi ekipleri, Darülaceze sakinlerine kırmızı gül hediye etti.
DEDE BANA MASAL ANLAT PROJESİ NEDİR?
Nesillerin buluşturulmasının hedeflendiği proje kapsamında 60 yaş üstü dede ve ninelerden oluşan 30 kişilik ekip Çekmeköy Belediyesi ekipleri tarafından belirlendi. Bu ekipte yer alan dede ve nineler, belirlenen gün ve saatte, kendileri için tespit edilen anaokulunu ziyaret ederek, çocuklara masal ve hikayeler anlatacak. Bu proje ile hem aile bağlarının ne kadar güçlü olması gerektiği hem de büyüklere saygının önemi çocuklara aktarılacak. Çocuklarla buluşmalar kayıt altın alınarak proje sonunda belgesel ve masal kitapları hazırlanacak.
“DEDE İLE TORUN ARASINDA Kİ İLİŞKİ EVLATTAN ÖTEDİR”
Dede ve torun arasında ki ilişkinin önemine değinen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin, “Hepimizin bildiği üzere dede ve torunu arasında çok kıymetli bir bağ vardır. Belki de dede ile torun ilişkisi evlattan ötedir. Dedeye göre torun ise daha bir güzeldir. Torunlar bazen babasıyla kuramadığı ilişkileri dedesiyle kurabilir. Dedesi torununu elinden tutar okula götürür, parka götürür ve onlar hoşça vakit geçirir. Bunları böyle söylerken geçmişte kalmış cümleler olmaması sebebiyle bugün burada hazırlanan anlamlı bir programda birlikte olmak hakikaten takdire şayandır” dedi.
“BELEDİYE BAŞKANLARININ GÖREVİ YOL, KALDIRIM YAPMAK DEĞİL, VATANDAŞA BİREBİR HİZMET ETMEKTİR”
Tanıtım töreninde yaptığı konuşmada belediye başkanlarının görevlerinin önemi hakkında bilgiler veren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Bir şehrin belediye başkanı yol ve kaldırım yapmak değildir. Bir belediye başkanı o şehrin eğitiminden, yaşlısından, gencinden, evladından her bir bireye bir şeyler vermeye mecburdur. Millet onlara hizmet edin diye sizleri seçiyor. Yol, kanal gibi işler yapmak paranız varsa kolay, bunu çocuklara verseniz onlarda yapar. Ama bilgilerinizi ve birikimlerinizi onlara aktarabilir ve bir tek annenin evladının iyi olmasına vesile olabilirseniz ne mutlu sizlere, işte o zaman alacağınız dualarla zirve yapmış olur. Onun için bu programlar ve etkinlikler çok önemli onun için emeği geçen herkesten Rabbim Razı olsun” diye konuştu.
“DEĞERLERİMİZİ YAKINLAŞTIRMAK İÇİN YAPILAN BU PROJEDE YER ALMAKTAN ONUR DUYDUM”
Böyle bir projede yer aldığı için onurlandığını belirten darülaceze sakinlerinden Fikret Karabulut, “Ulvi bir projeyi 121 yıl önce Sultan Abdülhamid Han’dan bize hatıra kalan bu mekanda tanıtımını yapmanız bizi onurlandırdı. Dünyada hiçbir devlet yoktur ki santimetre karesinden şüheda fışkırsın. Biz işte öyle bir neslin torunlarıyız ve bu ülkenin idame etmesi için de sayın başkanımızın da değindiği aile bağları, eski kültürümüz, geleneğimiz ve göreneğimizden uzaklaştık. Bu değerlerimize yakınlaşmak için böyle bir proje başlattığınız için sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Ben bu projede yer aldığım için ayrıca da onur duyuyorum” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.