Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deaş’ı TSK Karadan, Koalisyon Güçleri Havadan Vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Türkiye’ye yönelik atış hazırlığında olduğu tespit edilen 33 DEAŞ hedefine Fırtına obüsleri ile atış yapıldığını, Koalisyon güçlerinin ise DEAŞ hedeflerine yönelik 9 hava harekatı düzenlediğini...

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Türkiye’ye yönelik atış hazırlığında olduğu tespit edilen 33 DEAŞ hedefine Fırtına obüsleri ile atış yapıldığını, Koalisyon güçlerinin ise DEAŞ hedeflerine yönelik 9 hava harekatı düzenlediğini açıkladı. Yapılan atış ve hava harekatları sonucu 31 DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.
TSK’dan yapılan açıklamada, 10 Haziran 2016 tarihinde DEAŞ terör örgütü tarafından Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye atış hazırlığında olduğu tespit edildiği belirtilerek, söz konusu örgüte ait silah mevziileri, Katyuşa roketleri ve havan silahlarından oluşan 33 hedefe Fırtına obüsleri ile atış yapıldığı kaydedildi. Ayrıca Koalisyon uçakları tarafından da Cakka bölgesine 5 ve Dudiyan bölgesine 4 olmak üzere 9 hava harekâtı icra edildiği bildirilen açıklamada, “Yapılan atışlar ve hava harekâtı neticesinde ilk tespitlere göre 31 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. DEAŞ ‘a ait altı savunma mevzii, üzerinde Katyuşa roketleri bulunan beş araç, üç tahkim edilmiş bina ve üç havan mevziinin imha edildiği tespit edilmiştir” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.