Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deaş Hedefleri Vuruldu

Güvenlik güçleri, DEAŞ terör örgütü hedeflerine yönelik başlatılan ve aralıklarla sabah saatlerine kadar devam eden top ve ÇNRA atışları sonucunda ilk belirlemelere göre 14 DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı....

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 08:53
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 08:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güvenlik güçleri, DEAŞ terör örgütü hedeflerine yönelik başlatılan ve aralıklarla sabah saatlerine kadar devam eden top ve ÇNRA atışları sonucunda ilk belirlemelere göre 14 DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı. DEAŞ hedeflerine Koalisyon Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları tarafından da belirli aralıklarla icra edilen 5 hava harekatında ilk belirlemelere göre 14 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.
Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, 11 Mayıs 2016 tarihinde akşam saat 20.00 sularında Halep kuzeyindeki Cariz, Yahmul, Kafrah bölgelerinde keşif ve gözetleme araçları ve bölgeden alınan istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda tespit edilen ve atışa hazırlık içerisinde olduğu değerlendirilen DEAŞ terör örgütü hedeflerine karşı başlatılan ve aralıklarla sabah saatlerine kadar devam eden top ve ÇNRA atışları sonucunda ilk belirlemelere göre 14 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. 11 Mayıs 2016 tarihinde TSK’ya ait ateş destek vasıtalarının yaptığı atışlarla koordine içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait hedef tespit vasıtalarıyla Kafrah, Jariz, Tilalayn ve Dabık’ta tespit edilen DEAŞ hedeflerine Koalisyon Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları tarafından da belirli aralıklarla 5 hava harekatı icra edildi. Yine yapılan ilk belirlemelere göre 14 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. 11 tahkimli savunma mevzii üzerinde silah bulunan bir taktik araç ve DEAŞ’in karargah olarak kullandığı iki katlı bina imha edildi. Bina içindeki DEAŞ zayiatı konusunda henüz bilgi alınamadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.