Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DBP’li Belediye Başkanları ’Kayyumu’ Konuştu

Diyarbakır ve bölge illerdeki Demokratik Bölgeler Partili (DBP) belediye başkanları, toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, “O belediyeler halkın belediyesidir, halk bu emeğine sahip çıkacaktır. Biz...

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır ve bölge illerdeki Demokratik Bölgeler Partili (DBP) belediye başkanları, toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, “O belediyeler halkın belediyesidir, halk bu emeğine sahip çıkacaktır. Biz DBP olarak, halk bize öncülük görevi vermiş sorumluluk vermiş, halkımızla birlikte bu değerlerimizi ne pahasına olursa olsun ölümüne koruyacağız” dedi.
DBP’li belediye başkanları Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi konferans salonunda bir araya geldi. ‘Türkiye’de demokrasiyi Kürdistan’da özerkliği inşa ediyoruz’ başlığıyla düzenlenen toplantıda, son dönemlerde gündemde olan DBP’li belediyelere kayyum atanması konusu konuşuldu. Toplantıda konuşan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, “DBP’li belediyelere yönelik özellikle kayyum tartışmaları öyle tesadüfi tartışmalar değil. Bu halk çok büyük bedeller verdi. Çok büyük emekler verdi. Eğer bugün 106 belediyemiz varsa bu emeğin bu bedelin sonucudur. Eğer parlamentoda 59 milletvekili varsa bu mücadelenin bu emeğin sonucudur. Öyle kayyum atarız, belediyelere el koyarız isteğimizi yaparız diye düşünüyorlarsa hiç boşuna heveslenmesinler. O belediyeler halkın belediyesidir, halk bu emeğine sahip çıkacaktır. Biz DBP olarak, halk bize öncülük görevi vermiş sorumluluk vermiş, halkımızla birlikte bu değerlerimizi ne pahasına olursa olsun ölümüne koruyacağız" diye konuştu.
Türkiye’nin kazanmasının bir tek yolunun müzakere sürecine yeniden dönmek olduğunu ileri süren Tuncel, “Kürt halkıyla müzakerelerin başlamasından başka şans yoktur. Öyle çok iddia ettikleri o bölünme bunu yapmadıklarında gerçekleşir. Bizim ortaya koyduğumuz proje, Türkiye’nin üniter yapısı içerisinde birlik projesidir" şeklinde konuştu.
Daha sonra konuşan Halkların Demokratik Kongresi Eşbaşkanı Gülistan Kılıç Koçyiğit ise, “Bir zamanlar çok söyleniyordu, Avrupa Birliği’nin yolu Amed’den geçer, evet. Sadece Avrupa Birliği’nin yolu değil bütün yollar Amed’den geçer. Hiçbir belediyemize ne el koyabilirler ne kayyum atayabilirler, ne hadleridir ne de haklarıdır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı şekilde devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.