Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu’dan Diyarbakır’a Bir Müjde Daha

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’dan Erbil ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) uçak seferlerinin başlayacağını müjdeledi.Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı ziyaretinde kente bir müjde daha verdi. Davutoğlu,...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 21:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 21:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’dan Erbil ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) uçak seferlerinin başlayacağını müjdeledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı ziyaretinde kente bir müjde daha verdi. Davutoğlu, “Diyarbakır Havalimanı’ndan Erbil’e uçuşlar 10 Nisan’da başlıyor. Yine Diyarbakır’dan Ercan Havalimanı’na yani KKTC’ye uçuşlar da 1 Mayıs’ta başlıyor. Bu aynı zamanda şunun işareti, Diyarbekir’de dışarıdaki Kürt kardeşlerimize ve Türk kardeşlerimize uçuş başlatıyoruz. Bu da kardeşliğin sembolü olarak Diyarbekir’i bu bölgenin merkezi yapacak. İnşallah 10 Nisan’da sembolik olarak bir Diyarbakır heyeti de Erbil Havaalanı’na uçacak. Ve bütün selamımızı güzel Erbil’e götürecek. Bilinsin ki yurt dışındaki Kürtler de, Türkler de bizim soydaşımızdır. Aynı heyet Ercan Havaalanı’ndaki uçuşa da katılsınlar. Türklerle Kürtlerin kardeşliğini gösterecek şekilde Erbil, Diyarbekir, Lefkoşa arasında dostluk üçgeni kurabilelim” dedi.
Davutoğlu, daha sonra sokağa çıkma yasağının sürdüğü Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Diyarbakırlı Uzman Çavuş Süleyman İyikul’un ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ardından Davutoğlu kentten ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.