Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davulcular orkestralara yenildi

Bir zamanlar düğünlerin olmazsa olmazı olan davulcular unutulmaya yüz tuttu. Davulcular orkestraların gelişmesiyle şimdilerde sadece düğünlerde misafirleri karşılama ve orkestralara yardımcılık işleri yapıyor.Orkestraların çoğalması...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bir zamanlar düğünlerin olmazsa olmazı olan davulcular unutulmaya yüz tuttu. Davulcular orkestraların gelişmesiyle şimdilerde sadece düğünlerde misafirleri karşılama ve orkestralara yardımcılık işleri yapıyor.
Orkestraların çoğalması ve düğünlerde tercih edilmesiyle davulculuk ve zurnacılık unutulmaya yüz tutan meslekler arsında yerini aldı. Yaklaşık 50 yıldır baba mesleği olarak davulculuk yaptığını belirten Reşit Altıntaş mesleğin son temsilciliğini yaptıklarını söyledi.
"İşten ziyade zanaatkar yok"
İşlerden ziyade sanatı yapan zanaatkarların ve yetişen eleman sayısını azlığından şikayetçi olduğunu kaydeden Reşit Altınbaş, ’’Eskiden davul zurna bir düğünde olmazsa olmazlar arasındaydı. Biz bir düğüne yaklaşık 20 kişi giderdik. Şimdi insanlar orkestra ile düğünlerini şenlendiriyor. Bu mesleğin sonu yok geleceği yok. Yaptığım iş atadan, babadan kalma bir meslek aynı aileden 20 yada 25 kişi davulculuk mesleği ile uğraşmaktayız. Başka mesleğimiz yok elimizde. Bizden sonra gelen nesil bu işleri yapmak istemiyorlar. Çünkü bir geleceği olmayan bir meslek. Bunun için yeni nesil farklı mesleklere yöneliyor" dedi.
Davulcu Reşit Altıntaş, 50 yıl önce davulculuğun iyi bir meslek olduğunu söyleyerek, "50 yıl önce getirisi gayet iyi bir meslekti. Çünkü orkestralar yoktu o zaman misafirleri davulla karşılayıp, davulla uğurlardık. Evlerine kadar oyunlar davul ve zurna ile oynanırdı. 3 gün yada bir hafta düğün çaldığımız günler oldu. Şimdi düğünlere 2 davulla gidiyoruz. Ayrıca Ramazan davulculuğu yapıyoruz oğlum motosikleti kullanır bende sepetine biner davul çalarım vatandaşı sahura kaldırmak için bu şekilde bir çözüm bulduk" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.