Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darp Edilerek Öldürülen Avukat Böke İçin Cenaze Namazı Kılındı

Ankara’da darp sonucu ağır yaralan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Avukat Abdülkadir Böke için Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılındı.Ankara’da iş ortağının eski eşi tarafından darp edilmesi sonucu hayatını kaybeden...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’da darp sonucu ağır yaralan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Avukat Abdülkadir Böke için Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılındı.
Ankara’da iş ortağının eski eşi tarafından darp edilmesi sonucu hayatını kaybeden Avukat Abdülkadir Böke için Kocatepe Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Astsubaylıktan ayrılıp daha sonra avukat olan Böke için askeri tören düzenlendi. Törene Böke’nin eski eşi Ayşegül, oğlu Arda ve yakınları başta olmak üzere Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, askeri yetkililer ve sevenleri katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Böke’nin cenazesi Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Böke’nin Katibi Meltem Atar, olayı 2015 Ağustos ayından itibaren beraber çalıştığı iş ortağının eski eşinin yaptığını söyleyerek, “Araları bildiğimiz kadarıyla iyiydi, sıkıntılarından haberimiz yoktu. Bize hiçbir şey söylemediler. Kadir Bey mükemmel bir adam, patron ve ağabeydi” dedi.
“BİR HİÇ UĞRUNA YOK OLUŞUNU NASIL AFFEDECEĞİZ”
Böke’nin aile dostu Gizem Özdemir ise, “Çok iyi insanların bu şekilde ölmesi kabul edilebilir bir şey değil” ifadelerini kullandı. Yaşanan olaya ’takdiri ilahi’ diyemediklerini belirten Özdemir, “Böylesine iyi bir insanın bu şekilde katledilmiş olması kabul edilebilir bir şey değil. Umudumuz, temennimiz adaletten ama bunun acısını biz sevenleri nasıl unutacağız? Bir hiç uğruna yok oluşunu nasıl affedeceğiz onu bilmiyorum” diye konuştu.
Olayın vuku buluş şeklini tam olarak bilmediğini, muhtemelen tartışma sonrasında yaşandığını söyleyen Özdemir, “Kapının açık olmasından dolayı hanımefendinin eski eşi geliyor ve artık nasıl bir darp boyutuysa beyin kanaması gerçekleşiyor. Hastaneye neredeyse beyin ölümü gerçekleşmiş olarak gidiyor. İyileşir diye umut ediyorduk, düzelir diye umut ediyorduk ama olmadı” şeklinde konuştu.
“BİR AVUKATIN DARP EDİLMESİ BİR YANA, BİR İNSAN ÖLDÜRÜLDÜ”
“Bir avukatın darp edilmesi bir yana, bir insan öldürüldü ve biz bu olayın üstünün kapatılmasını asla istemiyoruz” diyen Böke’nin çalışma arkadaşı Sevilay Gümüş ise, “Her ne kadar dava dosyasına geçenler farklı olsa da bütün Türkiye bunu duysun. Bu kadar iyi bir insan eğer darp edilerek öldürülüyorsa bunun peşini hiç kimse bırakmamalı. Kadir iyi bir öğretmen, iyi bir dost, iyi bir avukattı” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.