Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbeye Şahin darbesi

15 Temmuz darbe girişimi sırasında belediyenin otobüs ve kamyonlarını 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın kapısına çekerek askeri araçların kışladan çıkmasını engelleyen eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Gaziantep Büyükşehir...

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2016 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2016 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz darbe girişimi sırasında belediyenin otobüs ve kamyonlarını 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın kapısına çekerek askeri araçların kışladan çıkmasını engelleyen eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, demokrasi nöbetlerinde de halkı yalnız bırakmıyor.
15 Temmuz darbe girişimini İstanbul’da katıldığı bir toplantının ardından Gaziantep’e dönerken haber alan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Atatürk Havalimanı’nda darbeye direnen vatandaşlar sayesinde askerlerce alıkonulmaktan son anda kurtuldu. Ardından belediye bürokratlarını arayan Şahin, belediyenin otobüs ve kamyonlarının askeri birliklerin önlerine çekilmesini istedi. Şahin’in talimatı üzerine göreve çağrılan yüzlerde personel, araçlara binerek 5. Zırhı Tugay Komutanlığı başta olmak üzere birçok stratejik noktaya giriş çıkışları kapattı. Darbe girişiminin başlamasının ardından 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal ile telefonda kısa bir görüşme yapan Şahin, komutanın tavırlarından ve araçları tugayın önünden çekmesini istemesinden rahatsızlık duyarak telefonu kapattı. Ardından kendisini defalarca arayan 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal’ın telefonlarına çıkmayan Şahin, Cumhurbaşkanının çağrısını sık sık yenileyerek halkı sokaklara çıkmaya davet etti.
Vatandaştan sevgi seli
Yaptığı hamlelerle darbeci askerleri adeta kışlaya kapatan Şahin, Gaziantep’e gelir gelmez de Demokrasi Meydanı’na koştu. İlk gün toplanan binlerce vatandaşla demokrasi nöbetini başlatan Şahin, meydanlardaki halkı hiç yalnız bırakmadı. On binlerce kişinin katıldığı demokrasi nöbetinde vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılanan Şahin, sahnede yaptığı konuşmalarla her gece halka hitap etti. Gaziantep’in dinamiklerini de yanına alarak nöbete destek veren Şahin, demokrasi şölenindeki şarkılara da zaman zaman eşlik etti. FETÖ terör örgütüne adeta meydan okuyan Şahin, yaptığı sert açıklamalar ile direnişteki korkusuzluğunu gösterdi.
Demokrasi Meydanı’na gelecek olan vatandaşlar için toplu taşıma araçlarını ücretsiz yapan Şahin, kurulan stantlarla halkın yemek, çay, bayrak, su gibi ihtiyaçlarını da ücretsiz karşıladı. Belediyenin imkanlarını darbe girişimini önlemek için adeta seferber eden Şahin’in bu çabası vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı. Her akşam katıldığı demokrasi nöbetinde elinden ay yıldız bayrağı düşürmeyen Şahin’i eşi İzzet Şahin bir an olsun yalnız bırakmadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.