Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbelere karşı mum yaktılar

Tunceli’de Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi üyeleri, Aleviler tarafından kutsal kabul edilen ziyaretgahta darbelere karşı mum yaktı.Tunceli’de Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi üyeleri ve bazı vatandaşlar, Aleviler tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 20:56
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 20:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tunceli’de Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi üyeleri, Aleviler tarafından kutsal kabul edilen ziyaretgahta darbelere karşı mum yaktı.
Tunceli’de Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi üyeleri ve bazı vatandaşlar, Aleviler tarafından kutsal kabul edilen Atatürk Mahallesi’ndeki ziyaretgahta darbelere karşı mum yaktı. Bağlama eşliğinde deyişlerin de söylendiği etkinliğe ilişkin konuşan Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi Eşsözcüsü Ferhat Güven, Aleviler için perşembe gününün önemine değinerek, "Aleviler perşembe günü mumlarıyla kutsal mekanları ziyaret eder. Bizler de demokrasinin olmadığı yerde karanlık var diyoruz. Bugün buradan mumlarımızı yakarken darbeye karşı demokrasi çağrısında bulunuyoruz. Pir Sultan Abdal’ın devamı olan bizler, Dersim gençliği olarak darbelere karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.