Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbeci sandığı 2 kişiyi rehin aldı

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde balon firması sahibi olan Halil Uluer, 18 Temmuz tarihinde kendisine adres soran iki genci darbeci sanarak rehin aldı.Edinilen bilgiye göre, Nevşehir’in Göreme beldesinde Anatolians Baloons firmasının...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde balon firması sahibi olan Halil Uluer, 18 Temmuz tarihinde kendisine adres soran iki genci darbeci sanarak rehin aldı.
Edinilen bilgiye göre, Nevşehir’in Göreme beldesinde Anatolians Baloons firmasının güvenlik görevlisine iki kişi adres sordu. Adres soran şahısların durumlarından şüphelenen balon firması sahibi Halil Uluer şahısları önce rehin aldı ardından ise İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Metin Alkaya’ya telefon ile bilgi verdi. Jandarmanın karakola götürüp sorguladığı iki kişi, darbeci olmadıklarının anlaşılması üzerine serbest bırakıldı. Uluer o akşam yaşananlarla ilgili şunları söyledi:
"18 Temmuz akşamında saat 19.30 sularında güvenlik görevlimize motosikletli iki kişi adres sordu. Ben de durumlarından şüphelenerek nereden geldiklerini sordum. Adana’dan geldiklerini ve Ankara’ya gideceklerini söylediler. Ben de Adana dedikleri zaman İncirlik Hava üssü aklıma geldi ve iki arkadaşı sizleri burada biraz misafir edeceğimi söyledim. Ardından ise darbeci olmadığını bildiğim ve yüreği vatan sevgisi ile atan İl Jandarma Alay Komutanımızı arayarak konu hakkında bilgi verdim. Kendisi de jandarma ekiplerini balon firmasını gönderdi. Jandarma tarafından karakola götürülen şahıslara darbeci değilseniz sizleri bugün burada misafir edeceğim ve birlikte akşam yemeği yiyeceğimizi söyledim. Onlar da benim şüphelenmem konusunda bana hak verdiler. Jandarma tarafından karakola götürülen S.D. ile F.E.K.’ın darbeci olmadığı anlaşıldı. S.D. pilot, F.E.K. ise İstanbul İtfaiyesi’nin bir çalışanı çıktı. Arkadaşlara söz verdiğim üzere yemek ısmarlayayım dedim. Ancak kendileri kabul etmediler. Ankara’ya gitmeleri gerektiğini ifade ederek buradan ayrıldılar.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.