Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbeci paşayı "Türk askeri katil olmaz" diyen paşa gözaltına almış

Adana’da şehit cenazesi sırasında "Türk askeri katil olamaz" diye bağıran 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş’ın, 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tümgeneral Bekir Ercan Van’ı...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da şehit cenazesi sırasında "Türk askeri katil olamaz" diye bağıran 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş’ın, 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tümgeneral Bekir Ercan Van’ı İncirlik Üssü’nde gözaltına aldığı ortaya çıktı.
Bir grup asker tarafından başlatılan darbe girişimi sırasında şehit olan Aytekin Kuru ve Sevda Güngör ile Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine’nin Adana’daki cenaze törenine katılan Tümgeneral Osman Erbaş "Asker katil olamaz, vatandaşına ateş etmez, onlar asker değil katil" diye seslenmişti. 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgenarel Osman Erbaş’ın, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Adana Mahmut Demirtaş’ı arayarak "Darbeye karşıyız, anayasal düzenden yanayız, bütün birimlerime emir verdim kimse bir yere çıkmayacak" dediği ortaya çıktı.
Bu sırada Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in, Vali Demirtaş ile görüşüp tüm birimlere telsiz anonsu ile kesinlikle kimsenin polis merkezlerine ve emniyet müdürlüğüne alınmayacağını gerekirse silahlı çatışmaya girileceğini bildirdiği belirlendi.
Bu arada Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Fatih Yılmaz ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Vali Demirtaş’ın konutuna gelerek "Anayasal düzene bağlı olduklarını" belirterek bütün birimlerini darbeye karışmama emri verdiklerini belirtti.
Ayrıca Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan tüm birimlere darbe girişiminde bulunanların yakalanıp gözaltına alınması emrini verdi. Vali başkanlığında komutan, cumhuriyet başsavcısı ve polis müdürü valiliğe geçti. Burada yapılan değerlendirmede İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tümgeneral Bekir Ercan Van’ın darbecilerle birlikte hareket ettiği ve İncirlik’ten çıkış yaparak valilik, emniyet ve askeri birlikleri ele geçirmeye çalışacağı öğrenildi.
Bunun üzerine TEM ve özel hareket polisleri İncirlik’in iki giriş kapısını da TOMA ve zırhlı araçlarla tuttu. Bu sırada, 4 adet F-16 savaş uçağı İncirlik’ten kalkış yaparak Adana semalarında uçtu.
6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş ise sabaha karşı darbeci Tümgeneral Bekir Ercan Van’ı gözaltına almak için İncirlik Üssü’ne geldi. Tümgeneral Erbaş, darbeci paşa ve ona yardım edenleri İncirlik Üssü’ndeki parkta saklanırken yakaladı.
Tümgeneral Erbaş, gözaltına aldığı darbeci paşa ve askerlerini polislere teslim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.