Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbe girişimine tanklı tepki

Çanakkale 1915 Ruhu Gençlik Derneği üyeleri, darbe girişimine üzerine Türk bayraklı ’Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ yazılı bir maket tankla tepki gösterdiler.Çanakkale’de demokrasi nöbeti 13’ncü gününde de yoğun bir katılımla...

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 23:44
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbe girişimine tanklı tepki
Çanakkale 1915 Ruhu Gençlik Derneği üyeleri, darbe girişimine üzerine Türk bayraklı ’Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ yazılı bir maket tankla tepki gösterdiler.
Çanakkale’de demokrasi nöbeti 13’ncü gününde de yoğun bir katılımla devam ediyor. Çanakkale 1915 Ruhu Gençlik Derneği 15 Temmuz Cuma gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine Türk bayraklı ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ yazılı ve askerlerin yer aldığı maket tankla tepki gösterdi.
Cumhuriyet Meydanı önüne getirilen tank bir süre burada bekletildikten sonra İskele Meydanı’na demokrasi nöbetinin gerçekleştirildiği yere getirildi. Bunun öncesinde kısa bir açıklama yapan Çanakkale 1915 Ruhu Gençlik Derneği Başkanı Halit Kubilay Fırat, “1915 Ruhu Genlik Derneği olarak her zaman milletimizin, vatanımızın, askerimizin, polisimizin yanında olduğumuzu bu tankın maketini yaparak milletimize de göstermek istedik. Biliyoruz ki askeriye’nin içindeki yüzde 1’lik kısım yani kalkışma, yani onlara Türk askeri bile diyemiyoruz. O yüzden insanlardaki algıyı kaldırmak için böyle bir şey yaptık. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’. Bizde inanıyoruz ki Türk Silahlı Kuvvetlerindeki askerler bizim milletimizin askeridir. Milletimizin emrindedir. Her zaman da milletimizin emrinde olacaktır” dedi.
Yapılan açıklamanın ardından Çanakkale 1915 Ruhu Gençlik Derneği üyeleri Cumhuriyet meydanından yürüttüğü tankı iskele meydanında demokrasi nöbeti bekleyen vatandaşların bulunduğu alana getirdi. Alanda bulunanlar ellerinde Türk bayrakları ile tankın üzerinde bulunan askerlere sevgi gösterisinde bulundu. Türk bayraklı ve üzerinde ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ yazılı tankın üstünde yer alan askerler ise vatandaşlara karanfil attı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.