Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbe girişiminden etkilenenlere psikolojik terapi

Adana Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz’daki darbe girişiminden etkilenen vatandaşlara psikolojik destek veriyor.Adana Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz ay kendi personeline yönelik kurduğu Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi, 15...

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2016 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbe girişiminden etkilenenlere psikolojik terapi
Adana Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz’daki darbe girişiminden etkilenen vatandaşlara psikolojik destek veriyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz ay kendi personeline yönelik kurduğu Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, darbeden etkilen vatandaşlar için terapi hizmeti vermeye başladı.
Darbe girişiminin olduğu gece Ankara’da bulunan ve Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu darbeci askerlerin hain kıyımlarına yakından tanık olan Erhan Yücekul, terapi birimine başvuran ilk mağdurlardan. Eşiyle beraber uçakların bombardıman seslerine tanık olduğunu dile getiren Yücekul, psikolojik destek alma sebebini şöyle açıkladı:
“İlk başta her şey normal gibiydi, fazla tedirgin olmamıştım ancak uçakların alçak uçuşu sonrasında tedirgin olmaya başladım. Eşim çok korktu, onu sakinleştirmeye çalıştım. Aradan günler geçmesine rağmen hala bunun sıkıntılarını yaşıyoruz. Gece uyuyamıyorum. Kabuslar görüyorum. Bomba sesleri geliyor sürekli. Çok korkuyoruz. Darbeyle ilgili olmasa bile rüyamda sürekli bir yerlerin bombalandığını duyuyorum.”
“Bebeğimi düşürmekten korktum”
7 aylık hamile Züleyha Ateş ise kanlı darbe girişimi gecesinde yaşananlar nedeniyle bebeğini düşürme korkusu yaşadığını söyledi. Ateş, hissettiklerini ve terapi sürecine ilişkin şunları söyledi:
“Darbenin olduğunu, köprünün kapandığını, insanların akın akın darbeye karşı yürüdüklerini gördükten sonra o an mesaide olan eşimi ardım ve gelmesini istedim. Ezanlar okundu, selalar okundu. Sabah 04.00 - 05.00’e kadar kimse uyumuyordu, herkesin ışıkları açıktı ve gerçekten çok büyük korki yaşadım. Karnımdaki bebeğimin nabzının bile azaldığını düşünüyordum. Sürekli anonslar geliyordu. Çok şükür ki durum toparlandı, darbe engellendi. Allah korusun, bebeğimi de düşürebilirdim. Bebeğimi kaybetme korkusuyla kendi sağlığımı da kaybedebilirdim. Belediyenin terapi merkezini önerdi arkadaşlarım. Çok faydalı oldu, iyi ki de gelmişim. Herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum; çok verimli zamanlar geçirdim.”
“Sınav mağdurlarına da ücretsiz hizmet”
Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı de Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nin ilk etapta sadece belediye personeli için hizmet verdiğini ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün direktifleriyle, darbe mağduru vatandaşlara ücretsiz hizmet vermeye başladığını söyledi. Dr. Karayandı, birimin ayrıca Fethullahçı Terör Örgütü yandaşlarının neden olduğu ÖSYM ve KPSS haksızlıklarından mağdur olan vatandaşlara da birimin ücretsiz hizmet verdiğini açıkladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.