Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbe girişiminde yaralandı, demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor

Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminde Ankara’da yaralanan Prof. Dr. Ali Ölçücü, memleketi Elazığ’da demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.Yıllık izni...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminde Ankara’da yaralanan Prof. Dr. Ali Ölçücü, memleketi Elazığ’da demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.
Yıllık izni nedeniyle dostlarını ziyaret etmek için Ankara’ya giden Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ölçücü 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında havadan atılan bomba sonucu Genelkurmay Başkanlığının önünde sol bacağına 8 adet şarapnel parçası isabet ederek yaralandı. Vatandaşlar tarafından hastaneye götürülüp tedavi altına alınan Prof. Dr. Ali Ölçücü, doktorların istirahat et demesine rağmen memleketi Elazığ’a dönerek demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.
Ankara’ya yıllık izninden dolayı dostlarını ziyaret etmek için gittiğini dile getiren Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ölçücü, “Akşamüstü dostlarımla yemek yedik. Yemekten sonra saat 22.30 gibi alçaktan uçan F-16’ların gürültüsünü duyduk ama böyle bir girişimin olacağını tahmin etmedik. Daha sonra evlerimize dağıldık ve ben yeğenim Muhammed Berdan Ölçücü’nün evine gittim. Yeğenimin evinde TRT 1’de darbe sokağa çıkma yasağının ilan edilişinin ardından Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın halkımızı meydanlarda görmek istiyorum demesiyle gözü kararlı bir şekilde dışarı çıkıp Kızılay’dan Genelkurmay Başkanlığı’na kadar yürüdük” dedi.
Aldığım yara, polisin bizden, jandarmanın kimden duygusu kadar acıtmadı
Genelkurmay Başkanlığının önüne ilk gittikleri anda, uçakların üzerilerinde uçtuğunu ama herhangi bir ateşlemenin olmadığını belirten Prof. Dr. Ali Ölçücü, “Atılan bombayla yaralandım. Orada polis aracını bizden, tankı düşmandan zannediyorduk. Böyle bir şey olması çok kötüydü. Çünkü ikisi de Türkiye Cumhuriyeti’nin vergileriyle olan kolluk kuvvetleri. Aldığım yara benim canımı, polisi bizden, jandarma kimden duygusunu hissetmek kadar acıtmadı” diye kaydetti.
Genelkurmay Başkanlığının önünde bekledikleri anda vatandaşların o anki ruhunu gördükçe hiçbir şeyden korkmadığını aktaran Ali Ölçücü, “Oraya ailesini, çocuğunu, can parelerini getiren insanlar vardı. Gömleğini çıkartıp tankın eksozuna tıkayanları, yürüyen paletin üzerine basıp tankın üzerine çıkan gençleri, Genel Kurmay Başkanlığının önüne helikoptere, ‘İşte bunlar bizim polislerimiz’ deyip 60, 70 yaşındaki insanların tel örgülerin üzerinde atladığını görünce çok mutlu oldum. İnsanların üzerine kurşun yağarken ’İnsanlar kaçalım bizi de öldürecekler demeyip, öleceksek o gün, bugündür’ dediği bir an oldu” diye konuştu.
Atılan bomba ile olduğumuz yere yıkıldık
TBMM’ye atılan bombanın ardından silahlarla tarama yapıldığını söyleyen Ölçücü, “Havadan atılan bombayla olduğumuz yerde yıkıldık. Ayağa kalktığımda hiçbir şey hissetmiyordum. Orada ki yaralıları yardım ediyorduk. 3, 5 dakika sonra ayağımın ısındığını hissettim. Sol bacağıma baktım ve diz kapağımdan aşağısının tamamen kan içinde olduğunu gördüm. Elimdeki bayrakla ayağımı sıkıca bağladım. Yaram sıcakken bir şey hissetmedim ama yara soğuyunca acıyı hissettim. Vatandaşların yardımıyla hastane gittim ve ayağımda 8 tane şarapnel parçasının olduğunu söylediler” şeklinde konuştu.
Darbe girişiminde yaralanmasının ardından memleketi Elazığ’da İzzetpaşa Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutmaya devam eden Ölçücü, “ Memleketimde demokrasi meydanında bulunmak istedim. 1 hafta boyunca hemşerilerimi yalnız bıraktığım için üzülüyorum. Doktorum bana kalkma demesine rağmen benim bu meydanda bulunmam gerekiyordu” ifadelerini kullandı.
Doktorların istirahat et demesine rağmen meydanlarda olan Prof.Dr. Ölçücü, günlük pansuman yaptırarak tedavisini de sürdürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.