Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbe girişiminde bulunan hainler, Topçu Kıdemli Başçavuş Aydın’ı şehit etti

Darbe girişiminde bulunan hainler, kendilerine mukavemet gösteren Topçu Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın’ı şehit etti.Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, Kara Kuvvetleri Komutanı ve Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı, 15 Temmuz günü saat...

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 00:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbe girişiminde bulunan hainler, kendilerine mukavemet gösteren Topçu Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın’ı şehit etti.
Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, Kara Kuvvetleri Komutanı ve Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı, 15 Temmuz günü saat 21.00’de darbe girişiminde bulunan Genelkurmay Başkanlığı Emir Subayı Yüzbaşı Levent Türkkan tarafından Genelkurmay Karargahı’na davet edildi. Karargaha girer girmez de hainlerce hem Kuvvet Komutanı Org. Salih Zeki Çolak hem de Kuvvet Kurmay Başkanı Org. İhsan Uyar enterne edildi. Bu esnada Kara Kuvvetleri Komutanı Koruma Astsubayı Şehit Topçu Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın hainlere karşı mukavemet etti ancak hainlerce Genelkurmay Karargahı içerisinde şehit edildi. Koruma Müdürü Piyade Yüzbaşı Burak Akın da aynı şekilde komutanları korumak isterken yaralandı. Bu olayların meydana geldiği sırada, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Genelkurmay İkinci Başkanı başka bir yere nakledildi.
Kara Kuvvetleri Komutanı ve Kurmay Başkanı hainlerce yere yatırılarak arkadan elleri kelepçelendi ve derdest edildi. Belli bir süre Genelkurmay Karargahı’nda enterne edilmelerinin ardından Akıncı Hava Üssü’ne götürüldüler ve bir odada elleri ve gözleri bağlı bir şekilde tutuldular.
Alınan bilgiye göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, emir komuta hiyerarşisi içerisinde darbe teşebbüsünün tespit edildiği andan itibaren birliklerde meydana gelen nümayiş hareketlerinin kontrol edilmesi maksadıyla gerekli tedbirleri aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.