Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden 161 kişi için Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır il Başkanlığı önünde gıyabi cenaze namazı kılındı.15 Temmuz akşamı bir grup askerin darbe girişiminde sırasında hayatını kaybedenler...

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 23:01
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 23:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden 161 kişi için Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır il Başkanlığı önünde gıyabi cenaze namazı kılındı.
15 Temmuz akşamı bir grup askerin darbe girişiminde sırasında hayatını kaybedenler için Diyarbakır’da gıyabi cenaze namazı kılındı. AK Parti il Başkanlığı önünde toplananlara Diyarbakır milletvekili Ebubekir Bal, il başkanı Muhammed Akar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.
Burada konuşan AK Parti Diyarbakır milletvekili Ebubekir Bal, herkese teşekkür ettiğini ve bu iradeye sahip çıkıldığını belirterek, “Bütün halk bu iradeye sahip çıktı. Diyarbakır’da 2 gecedir hem meydanlarda hem de il binası önünde verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bize, demokrasiye ve irade ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı darbecilere teslim etmemeye dik durdu bu halk” diye konuştu.
AK Parti Diyarbakır il Başkanı Muhammed Akar ise, davanın nöbetini tuttuklarını ve yorulmadan, dinlenmeden bu nöbeti tutacaklarını söyledi. Akar, “Söz veriyoruz. Reisimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’eve çekilin’ demeden biz buradayız” dedi.
Konuşmaların ardından saf tutan cemaat, burada hayatını kaybeden 161 vatandaş için gıyabi cenaze namazı kıldı. Vatandaşlar, daha sonra ise dualar okudu. Parti binası önünde nöbet eylemi ise devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.