Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbe girişimi sebebiyle ertelenen ehliyet sınavı sürücü adaylarına yaradı

15 Temmuz darbe girişimi sebebiyle iki kez ertelenen Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSKS) başladı.Stajyer sürücü adayları, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi askerler tarafından yapılan 15 Temmuz darbe girişimi sebebiyle...

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2016 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2016 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz darbe girişimi sebebiyle iki kez ertelenen Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSKS) başladı.
Stajyer sürücü adayları, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi askerler tarafından yapılan 15 Temmuz darbe girişimi sebebiyle ertelenen Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavı için sınav salonlarına geldiler. Türkiye genelinde saat 11.00’de başlayan sınava girecek adaylar, Kocaeli’de de okulların önünde kuyruklar oluşturdu. Sınav salonları önünde heyecanla bekleyen stajyer sürücü adayları, sınavın ertelenmesi sonrasında hazırlık süreçlerinin daha verimli geçtiğini söylediler.
Yurt genelinde bin 250 okul ve 22 bin 693 salonda 422 bin 315 kursiyerin katıldığı sınavlar, MTKS-3 ve MTSKS-4 birleştirilerek gerçekleştirildi. Sınava giren stajyer sürücü adayları M, A1, A2, A, B1, B, D1, D, C1, C ve F sınıfı sürücü belgesi alabilmek için ilk yardım, trafik, çevre, araç tekniği ve trafik adabı sorularını çözmek için ter döktüler.
Öte yandan stajyer ehliyet almaya hak kazanan sürücü adayları, 2 yıl süre ile geçerli olacak kanunda belirtilen yasaklamalar çiğnenmediği takdirde 2 yıl dolduktan sonra trafik tescile müracaat edip hiçbir ücret ödemeden normal ehliyet alabilecek. 2 yıllık süre içinde 5 kez kırmızı ışık kuralını ihlal eden, 5 kez hız sınırlarını aşan, alkollü ve uyuşturucu madde alarak araç kullanan, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasına neden olan ve 75 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri ise geri alınarak iptal edilecek. Bu kişiler yeniden sürücü kursuna giderek sınava girmek durumunda kalacak. 2 yıl süreyle bu tür suçları işlemeyenlere 1 yıl içinde başvurmaları halinde sürücü belgesi verilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.