Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbe girişimi AKUT’u da etkiledi

15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan süreç Türkiye’nin alanında öncü, lider ve en büyük sivil toplum kuruluşu olan AKUT’un 20.yıl kutlamalarını da etkiledi. Bugüne kadar 2 bin 300’ü aşkın hayat kurtaran, doğal afetlerin...

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 09:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan süreç Türkiye’nin alanında öncü, lider ve en büyük sivil toplum kuruluşu olan AKUT’un 20.yıl kutlamalarını da etkiledi. Bugüne kadar 2 bin 300’ü aşkın hayat kurtaran, doğal afetlerin yaşandığı ülkelere de gönüllü hizmet götüren AKUT, ilan edilen OHAL nedeniyle kuruluşlarının 20’inci yılın sade etkinliklerle kutlama kararı aldı. AKUT Başkanı Nasuh Mahruki konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Darbe girişimini rüyamızda görsek inanmazdık” dedi.
Kuruluşunun 20’inci yılı, 17 Ağustos depreminin ise 17’inci yılına denk gelen AKUT, mücadele ve başarı dolu geçmişinde yaşadıkları sıkıntılarını, hedeflerini geniş katılımlı farklı etkinliklerle kutlayacaktı. Ancak Türkiye’nin içinde bulunduğu süreç nedeniyle planlanan etkinliklerin şimdilik ertelenmesini düşünen AKUT ekibi “Türkiye’nin AKUT’u 20 yaşında” temasıyla yola çıkarak katıldığı binlerce operasyonel faaliyete ait fotoğrafların yer alacağı sergi ile yola çıkmaya karar verdi.
Konu ile ilgili açıklama yapan AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki, “ Türkiye çok olağanüstü günler aylar geçiriyor dolayısı ile şuanda hiçbir şey normal akışında ilerlemiyor. Bizim de talihsizliğimiz AKUT’un 20’inci yılı tam da Türkiye’nin en cafcaflı karışık zamanına denk geldi. Şaşırmış durumdayım, Türkiye’de böyle şeyler olacağına rüyamızda görsek inanmazdık. Bu yıl 17 Ağustos depreminin 17’inci yılına girilen 17 Ağustos’ta bir fotoğraf sergi düzenleyeceğiz. 20 sene boyunca AKUT’un yaptığı başarılı operasyonlara ait çok özel fotoğrafların yer aldığı fotoğrafları paylaşacağız. Onun dışında bir de aileler ve çocukların katılabileceği 1 günlük bir festival düzenlemeyi düşünüyoruz" dedi.
20 YILLIK KARNEDE BİNLERCE KURTARILAN HAYAT
20 yılda depremden sele, yamaç paraşütü kazasından teknik tırmanış kazasına, kaybolma vakalarından orman yangınlarına, trafik kazasından can kurtarmaya ve evcil -vahşi hayvan kurtarmalarına kadar geniş bir alanda gönüllü olarak çalışan AKUT, bugüne kadar 2 bin 215 operasyon gerçekleştirdi. Sadece Türkiye’de 2 bin 305 insan, bine yakın ise hayvan kurtaran ekip tüm bunları hiçbir karşılık beklemeden alanında uzman ekiple gerçekleştirmiş oldu. Deyim yerindeyse hayat kurtarmaya yönelik bilinç sıçramasını Türkiye’de sivil ve kamu kurumlarıyla kurdukları bağ ile yaşatan ekibin de “imdat” çığlıklarının olduğunu ifaden eden Mahruki şunları söyledi: “Hiçbir karşılık beklemeden, tamamen gönüllü olarak insan hayatı kurtarmaya çalışıyoruz ve toplumu bilinçlendirmeye çalışıyoruz. 20 yıldır izlediğiniz büyük mücadelemiz, Atatürk’ün işaret ettiği gibi çağdaş medeniyetler içerisinde layık olduğu yere ulaşmış, toplumsal hayatında laik, demokratik, sosyal, hukuk devleti ilkelerini gerçekleştirmiş, demokrasi kültürünü ve kişisel temel hak ve özgürlükleri içselleştirmiş, hak temelli yaşamı benimsemiş, afetlere dayanıklı hale gelmiş ve önlenebilir sebeplere insanlarımızın artık ölmediği bir topluma ulaşabilmemiz içindir. Bu dünyadaki en değerli şey; ikamesi, telafisi, geri konması mümkün olmayan yaşamdır. Bizim için her yaşam kutsaldır ve kurtarılan her yaşam geleceğimizdir. 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, bir daha böyle acılar yaşanmamasını diliyoruz. her 17 Ağustos’ta, unutmayın, unutturmayın diyoruz.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.