Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Danıştay’dan Sur İçin ‘İvedi’ Savunma Talebi

Diyarbakır Barosu Başkan Vekili Ahmet Özmen’in Sur için alınan acele kamulaştırma kararına yaptığı itirazın ardından Danıştay, Başbakanlık ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 15 gün içinde savunma ve kamulaştırmaya ilişkin...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır Barosu Başkan Vekili Ahmet Özmen’in Sur için alınan acele kamulaştırma kararına yaptığı itirazın ardından Danıştay, Başbakanlık ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 15 gün içinde savunma ve kamulaştırmaya ilişkin belgelerin gönderilmesini istedi.
Bakanlar Kurulu’nca Sur ilçesi için verilen acele kamulaştırma kararı, Özmen tarafından geçtiğimiz aylarda mahkemeye taşınmıştı. Özmen’in, Başbakanlık ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine yürütmenin durdurulması ve iptali istemiyle yaptığı başvuru, Danıştay 6. Dairesi tarafından görüşüldü. Dosyayı inceleyen Danıştay hakimi, ivedi yargılama usulü kapsamındaki davada yürütmenin durdurulması isteminin davalı idarelerin savunması ve ara kararı cevabı alındıktan veya 15 günlük yasal savunma süreleri geçtikten sonra incelenmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi. Ara kararlarını açıklayan Danıştay 6. Dairesi, uyuşmazlığın çözülebilmesi için Başbakanlık’tan bahsi geçen riskli alan ilanının kabul edildiği Bakanlar Kurulu kararına ilişkin bilgi ve belgelerin istenilmesine karar verdi. Danıştay 6. Dairesi bunun yanında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan dava konusu Bakanlar Kurulu kararının içeriğinde yer alan 16 Mart 2016 tarihli yazının ve varsa eklerinin istenilmesine de hükmetti. Ara kararların yerine getirilmesi için taraflara 15 gün süre veren Danıştay, davanın ivedi yargılama usulü kapsamında inceleneceğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.