Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Danimarka, Türk okulunu kapattı

Danimarka Eğitim Bakanlığı, Kopenhag yakınlarında bir Türk okulunu ekonomik düzensizlikler ve yasaları çiğneme gerekçesiyle kapattı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2018 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2018 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Danimarka Eğitim Bakanlığı, Kopenhag yakınlarında bir Türk okulunu ekonomik düzensizlikler ve yasaları çiğneme gerekçesiyle kapattı.

Danimarka Eğitim Bakanlığı, Kopenhag’a 80 kilometre uzaklıktaki Fuglebjerg kasabasında bulunan ve ülkede Türklere ait ilk dini lise olan Mina Hindholm STX’i ekonomik düzensizlikler ve yasaları çiğnediği gerekçesiyle eğitim ruhsatını iptal ederek kapattı. Lise ayrıca, devletten aldığı 608 bin 364 kron (400 bin TL) yardımı geriye ödeyecek.

Kalite Kurulu tarafından gönderilen yazıda, okulun yasaları çiğnediği için eğitim ruhsatının iptal edildiği ve 19 Mart Pazartesi günü itibarıyla eğitimin durdurulduğu belirtildi. Eğitim ve Kalite Kurulu Direktörü Sören Hartmann Hede verdikleri karara gerekçe olarak, "öğretim personelinin mesleki yetersizliği, yönetimde düzensizlik ve ekonomi alanlarındaki ciddi ihmaller nedeniyle ve belirli bir zaman içerisinde sorunların düzelemeyeceği" kanaatiyle eğitimi devam ettirmek için devlet yardımını devam ettirme olanağının olmadığını belirtti.

Başkent Kopenhag’a 80 kilometre uzakta bulunan Fuglebjerg kasabasında 2016 yılında eğitime başlayan ve 34 öğrencisi bulunan özel Mina Hindholm Lisesinin, Danimarka İslam İnanç Merkezi ile bazı yerlerden toplam 1,4 milyon kron (920 bin TL) kredi almasının verilen kararda etkili olduğu bildirildi.

Okulun maddi yönden iyi yönetilememesi nedeniyle bir sınıfın tamamına matematik ders kitapların alınmadığına işaret edilirken, öğretmenlerin çoğunun lise eğitimi verecek kapasitede olmadıkları şüphesinin oluştuğu ve öğrencilere gerekli eğitimi veremediklerinin saptandığı kaydedildi. Okula gelen müfettişlerin fizik ve kimya dersi öğretmenlerinin yetersizliklerini tespit ettikleri, ayrıca bu derslerde uygulanması gereken güvenlik önlemlerinin alınmadığını raporlarında yazdıkları belirtiliyor.

Mina Hindholm Lisesi de internet sayfasından, eğitimin 19 Mart itibarıyla tamamen durduğunu ve okulun kapandığını duyurdu.

2016 yılında açıldığında Danimarka’da ilk imam hatip lisesi olarak Türk basınında yer alan okuldan mezun olanların ilahiyat fakültelerine de girme olanağının bulunduğu belirtilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.