Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Damla Projesi’ kapsamında dünyanın farklı ülkelerinden 40 öğrenci Tekirdağ’a geldi

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Damla Projesi" kapsamında Türkiye’deki öğrencilerin de bulunduğu, Dünya’nın farklı ülkelerinden 40 öğrencinin Tekirdağ’daki ilk durakları Huzurevi sakinleri oldu.Gençlik ve Spor Bakanlığının "Damla...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gençlik ve Spor Bakanlığının "Damla Projesi" kapsamında Türkiye’deki öğrencilerin de bulunduğu, Dünya’nın farklı ülkelerinden 40 öğrencinin Tekirdağ’daki ilk durakları Huzurevi sakinleri oldu.
Gençlik ve Spor Bakanlığının "Damla Projesi" kapsamında aralarında Türk öğrencilerinin de bulunduğu Dünya’nın farklı ülkelerinden gelen 40 öğrenci, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu, koordinesinde Tekirdağ’a geldi. Tekirdağ öğretmenevine yerleşen 40 öğrencinin Tekirdağ’daki ilk durağı Huzurevi sakinleri oldu. Huzurevi sakinlerini ziyaret eden 40 öğrenci, burada yaşlılarla sohbet ederek güzel vakit geçirmeye çalıştı.
Proje hakkında açıklama yapan Metin Ayvazoğlu, eğitim görmek için dünyanın farklı ülkelerinden gelen üniversite öğrencilerini Türkiye’nin çeşitli illerine götürerek yöredeki yaşlılar, gençler ve çocuklarla buluşturduklarını söyledi. Öğrencilerin ziyaretlerde yöre kültürü ve halkını yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirten Ayvazoğlu, bu projenin adının Damla Projesi olduğunu ve bakanlık olarak 3 yıldır sürdürüldüğünü söyledi. Çalışmaya dünyanın farklı ülkelerinden Türkiye’ye gelen ve üniversitelerde eğitim gören 40 kişinin katıldığını dile getiren Metin Ayvazoğlu, "Her dine mensup öğrenci arkadaşlarımız var. Ülkemizde Hakkari’den başlayıp Edirne’ye kadar pek çok iline gittik. Gittiğimiz illerde 10 gün kalıyoruz. 10 gün içerisinde dezavantajlı insanla bir araya geliyoruz. Dil din ayrımı yapmadan herkesi kucaklayan bir proje. Bu projede yer alan arkadaşlar gençlere rol model oluyorlar. Çocuklarımıza rol model olmak istiyoruz. 10 gün boyunca dolu dolu geçirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
Gönüllü olarak projeye katılıp Tekirdağ’a geldiğinden çok mutlu olduğunu dile getiren Fadime Balcı da, “Böyle bir etkinlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Gerçekten güzel bir proje gönüllülük faaliyetlerini gerçekten son deminde yaşadığımız bir proje. Daha önce ben Sakarya-Düzce programına katıldım. Şu an Tekirdağ- Kırklareli- Edirne programına katıldığım için çok mutluyum. Biz damla Projesinde aile ziyareti yapıyoruz. Damla Projesinin asıl amacı şu aslında ’Bütün her yere birer damla bırakarak okyanus olmak güzel yüreklere dokunmak’ bunu burada gerçekten son demine kadar hissediyoruz. Bu çok mutluluk verici ve ben mutluyum" diye konuştu.
Proje kapsamında kente gelen 40 öğrenci, Zübeyde Hanım Huzurevi sakinlerini ziyaret etti. Yaşlı vatandaşlarla bir süre sohbet eden öğrenciler, kentteki müze, tarihi yerlere giderek, vatandaşlarla bir araya gelecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.