Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Damla Projesi Gönüllüleri Ardahan’da

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Damla Projesi" kapsamında, Ardahan’a gelen 3’ü yabancı uyruklu 20 genç çeşitli etkinlikler yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2017 08:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2017 08:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Damla Projesi" kapsamında, Ardahan’a gelen 3’ü yabancı uyruklu 20 genç çeşitli etkinlikler yaptı.

Ardahan’da toplanan grup, yapılan toplantının ardından Hacıali köyüne gitti. Gönüllü gençler, köy okulunda çocuklarla çeşitli aktiviteler gerçekleştirerek köy okul duvarında boyama etkinliği yaptı. Köy ziyaretinde yaşlıları da ziyaret eden gönüllüler daha sonra Ardahan merkez Halilefendi Mahallesi’nde bulunan Şehitlik Anıtı’na geldi. Burada şehit mezarlarının bakımını yapan gençler, dua etti.

Huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezinde yaşlıları ziyaret eden gençler burada bulunanlarla aktiviteler yaptıktan sonra sanayi bölgesinde bulunan kaşar fabrikasını ziyaret etti. Burada kaşar yapımını izleyen gençler daha sonra da Ardahan merkeze bağlı Tepeler köyünde arıcılık yapan Sedat Dündar tarafından yapılan bal sağımını izledi.

Ardahan Gençlik Merkezi Müdürü Ferman Güler, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada proje kapsamında çok yararlı etkinliklere imza atıldığını söyledi. Güler, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Damla Projesi kapsamında bugün Meşedibi köyündeyiz. 20 tane Damla Gönüllüsü kızımızı, üniversiteli arkadaşımızı köy çocuklarıyla buluşturduk. Damla projesinin içeriğini anlatarak çocuklarla oyunlar oynuyorlar ve onların gelecekte alacakları hedefleri anlatıyorlar" dedi.

Ardahan Damla Projesi Ekibi Koordinatörü Cahide Dikenli, proje hakkında şu bilgileri verdi:

"Biz Gençlik ve spor Bakanlı kapsamında Damla Projesi olarak geldik buraya. 20 katılımcı arkadaş ile buradayız. Bu arkadaşlar uluslararası ve Türk arkadaşlardan oluşuyor ve üniversite bünyesinden oluşan arkadaşlar genellikle. Ardahan’da etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Genel olarak, köy okulu ziyaretleri, huzur evi ziyaretleri, yaşlı bakım ve rehabilitasyon ziyaretleri ve hastane ziyaretleri gibi ziyaretler yapıyoruz. Köy okullarında ve köy ziyaretlerinde çocuklarla bir çok aktivite yapıyoruz. Aynı zamanda aile ziyaretleri de yapıyoruz. Ardahanlılar bizi çok güzel karşıladılar, misafirperverler ve Ardahan halkı çok samimi. 2 gündür buradayız ve çok güzel dakikalar gerçekleştirdik, arkadaşlarda burada çok mutlu. Şu an arkadaşlar mandıra ziyaretinde, burada kaşarın yapım aşamasını öğreniyor. Aynı zamanda biz Ardahan ilini de yöresel olarak tanımak istiyoruz. Aynı zamanda tarihi ve kültürel mekan ziyaretleri de yapıyoruz bu proje kapsamında" şeklinde konuştu.

Damla projesine katıldığı için çok mutlu olduğunu ve bu proje sayesinde arkadaşlık, paylaşmak ve merhameti öğrendiğini söyleyen Mısırlı Muna Lugman ise, "İstanbul Mısır gönüllüsüyüm Tarih bölümünden mezun oldum. Bu hafta Ardahan’a geldik ve Hacıali köyünü ziyaret ettik. Çocuklarla oyun oynadık, yaşlılarla muhabbet ettik konuştuk, çok güzel vakit geçirdik. Sonra Şehitliği ziyaret ettik. Damla’dan çok şey öğrendim, arkadaşlık, paylaşmak ve merhamet. Damla’ya katıldığım için çok mutluyum. Şu anda da bal sağımının nasıl olduğunu izlemeye geldik" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.