Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dağcılar Ata’yı anmak için yürüdü

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği’nin birlikte projelendirdiği ‘Büyükşehir ile Adım Adım Doğa Projesi’ kapsamında Bursalı dağcılar, ölümünün 81’inci yılında Ata’yı anmak için yürüdü.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2019 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2019 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dağcılar Ata’yı anmak için yürüdü

Yürüyüş, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin güney kapısında gerçekleşen anma töreni ile başladı. Saat 09:05’te çalan siren ile birlikte katılımcılar saygı duruşunda bulunarak devamında İstiklal Marşını okudu. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi’nin araçları ile birlikte Eşkel sahiline ulaşan katılımcılar, yürüyüş liderlerinden rota ve yürüyüş kuralları hakkında bilgi edindiler. İlk olarak Eşkel’den tarihi Kapanca Limanı’na ulaşan dağcılar parkurun ilk 8 kilometresi sonrasında kısa bir mola aldılar. Kapanca Limanı sonrasında tarihi değirmeni geçerek Trilye’ye ulaşan katılımcılar Trilye’nin tarihi mekanlarını da gezme ve tanıma imkanına sahip oldular.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan doğa yürüyüşü parkurlarında gerçekleştirilen faaliyetlerde yürüyüş lideri Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği tarafından görevlendiriliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.