Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Daeş Saldırısında Yaralanan 68 Iraklı Ankara’da Tedavi Altına Alındı

Dışişleri Bakanlığı, DEAŞ terör örgütünün 9 Mart 2016 tarihinde Kerkük’ün Tazehurmatu nahiyesinde gerçekleştirdiği ve kimyasal maddeler de kullanıldığı bildirilen saldırıda yaralanan 21’i çocuk, 3’ü ağır 68 yaralının, Ankara’da...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanlığı, DEAŞ terör örgütünün 9 Mart 2016 tarihinde Kerkük’ün Tazehurmatu nahiyesinde gerçekleştirdiği ve kimyasal maddeler de kullanıldığı bildirilen saldırıda yaralanan 21’i çocuk, 3’ü ağır 68 yaralının, Ankara’da tedavi altına alındığını bildirdi.
Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “DEAŞ terör örgütünün 9 Mart 2016 tarihinde Kerkük’ün Tazehurmatu nahiyesinde gerçekleştirdiği ve kimyasal maddeler de kullanıldığı bildirilen saldırıda yaralanan 22 Iraklı Türkmen 24 Mart tarihinde ülkemize getirilmiş, tedavilerinin tamamlanmasının ardından 20’si 6 Nisan günü ülkelerine dönmüştür. Tedavisi devam eden bir soydaşımız ile refakatçisi halen ülkemizdedir. Aynı saldırıdan etkilenen 21’i çocuk, 3’ü ağır 68 yaralı ile 15 refakatçi dün akşam ülkemize getirilmiş, Ankara Polatlı Devlet Hastanesi’ne yerleştirilmiştir. Gerekli tetkik ve tedavilerine uzmanlarımız gözetiminde derhal başlanmıştır” denildi.
Açıklamada, “Türkiye öz kardeşi olarak gördüğü Irak Türkmenleri’ne zor zamanlarında her zaman olduğu gibi kucak açmaya devam edecektir. DEAŞ terör örgütünün Tazehurmatu’ya yönelik insanlık dışı saldırısı sonucunda hayatını kaybeden soydaşlarımıza bu vesileyle bir kez daha Allah’tan rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz” ifadelerine yar verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.