Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Da Vinci’nin Makineleri EXPO 2016’da Sergileniyor

Leonardo Da Vinci’nin icatlarının yer aldığı "Leonardo Da Vinci’nin Dünyası" isimli sergi EXPO 2016 Antalya Kongre merkezinde ziyarete açıldı.53 ülkenin katılımıyla gerçekleşen ’Çiçek ve Çocuk’ temalı EXPO 2016 Antalya, ziyaretçilerine...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Leonardo Da Vinci’nin icatlarının yer aldığı "Leonardo Da Vinci’nin Dünyası" isimli sergi EXPO 2016 Antalya Kongre merkezinde ziyarete açıldı.
53 ülkenin katılımıyla gerçekleşen ’Çiçek ve Çocuk’ temalı EXPO 2016 Antalya, ziyaretçilerine botanik zenginliğin yanı sıra birbirinden farklı etkinliklere katılma imkanı da sunuyor. EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezinde ziyarete açılan "Leonardo 3: Leonardo da Vinci’nin Dünyası - Makineler" isimli sergi ziyaretçilerini tarihte bir yolculuğa çıkarıyor.
ATLANTİK EL YAZMASI DİJİTAL ORTAMDA
Ziyarete açılan sergide Leonardo da Vinci’nin uçuş, müzik, mimari ve mekanik üzerine 20 tasarımı yer alıyor. Başta İtalya olmak üzere, dünyanın pek çok ülkesine de giden sergide ziyaretçiler ilk kez, Leonardo’nun en önemli el yazması olan Atlantik El Yazması’nın (Codex Atlanticus) sayfalarını birer birer çevirme fırsatı da buluyor. Ziyaretçiler bu el yazmasına iki mega ekran üzerinden doğrudan erişim sağlayabiliyor.
BÜYÜK DAHİNİN 20 TASARIMI SERGİLENİYOR
Sergide Fransa Kralı’nın huzurunda yürümesi ve ona zambak takdim etmesi için inşa edilen Mekanik Aslan’ın maketi de bulunuyor. Mekanik Aslan’ın 3 metrelik ilk gerçek boyutlu canlandırmasının yanı sıra Antalya’da sergilenen Uçan İki Kişilik Bisiklet’in gösterimi de dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.
Büyük dahinin tasarladığı viyola gibi ses çıkaran taşınabilir klavsen ve gerilebilir davulun yanı sıra Leonardo’nun uçma hayalinden yola çıkarak tasarladığı Büyük Uçurtma, Mekanik Yarasa, Hava Burgusunun maketleri de sergide yer alıyor.
Eşi benzeri görülmemiş hakiki bir 15. yüzyıl robotu olma özelliği taşıyan Robot Asker’in aslına uygun maketi serginin en dikkat çeken parçalarından biri. Çok Toplu Savaş Gemisi’nin maketi de yine Leonardo 3’e özgü olan bir diğer model.
"Leonardo3: Leonardo’nun Dünyası - Makineler" sergisi, ziyareti eğlenceli hale getiren araç ve teknolojilerle, her yaştan çocuk ve yetişkinin Leonardo’nun eserlerini görüp anlamasını amaçlayan bir gösteri niteliğinde bir sergi.
SERGİNİN KÜRATÖRÜNDEN ÇOCUKLARA ÇAĞRI
Serginin küratörü Edoarda Zanon, Leonardo Da Vinci Sergisi ile EXPO 2016 Antalya sergisinin ciddi ve büyük bir bağı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"İki sergi de çocuk teması üzerinde yoğunlaşıyor. EXPO 2016 Antalya 30 Ekim’e kadar devam edecek, Leonardo Da Vinci sergisi de 15 Temmuz’a kadar burada olacak. Bu, özellikle çocuklar için önemli bir sergi. Çocuklar dikkatle kendi çevrelerine ve doğaya baktıkları zaman hepsi birer Leonardo Da Vinci olabilir çünkü Da Vinci’nin en büyük esin kaynağı doğanın kendisiydi. O, doğadan esinlendiği zaman bütün bu havacılıkla ilgili olan savaş makinaları da dahil şeyleri üretmeye başladı."
"Leonardo Da Vinci’nin Dünyası" sergisinden çocukların yetişkinlerden daha çok fayda sağlayacağına dikkat çeken Zanon, interaktif bir sergi hazırladıklarını ifade ederek tasarımların önüne konulan bilgisayarlar sayesinde çocukların makinaların nasıl yapıldığını görebileceğini, aynı zamanda makinayı sanal olarak bozup tamir edebileceğini söyledi. Zanon, "Bu anlamda özellikle çocuklar Leonardo Da Vinci’yi çok daha yakından tanımış olacaklar" dedi.
"Leonardo3: Leonardo da Vinci’nin Dünyası - Makineler" sergisi EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi’nin birinci katında yer alan sergi odasında 15 Temmuz tarihleri arasında 10.00-20.30 saatlerinde gezilebilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.