Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyetin 4. Kadın Valisi Göreve Başladı

Valiler Karanamesi ile Cumhuriyetin 4., Türkiye’nin halen görevde olan 2. kadın valisi olarak Yalova’ya atanan Vali Tuğba Yılmaz, kente gelişinde resmi tören ve çiçeklerle karşılandı. Yılmaz, "Paralel Devlet Yapılanması başta olmak üzere,...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyetin 4. Kadın Valisi Göreve Başladı
Valiler Karanamesi ile Cumhuriyetin 4., Türkiye’nin halen görevde olan 2. kadın valisi olarak Yalova’ya atanan Vali Tuğba Yılmaz, kente gelişinde resmi tören ve çiçeklerle karşılandı. Yılmaz, "Paralel Devlet Yapılanması başta olmak üzere, vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğine, kardeşlik ruhuna gölge düşürmeye çalışan, baltalamaya çalışan tüm terör örgütlerine karşı etkin ve kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz" mesajı verdi.
Ankara Akyurt Kaymakamlığı görevi esnasında çıkan Valiler Kararnamesi ile Yalova Valiliğine atanan Tuğba Yılmaz, Cumhuriyetin 4. kadın valisi olarak atandığı Yalova’da göreve başladı. Valiliğe gelişinde resmi törenle karşılanan Vali Yılmaz’a bir çocuk çiçek sundu. Ardından tören mangasını selamlayan Vali Yılmaz, kendini karşılamaya gelen protokol mensuplarıyla tek tek tokalaştı.
Ardından makamına geçen Yalova Valisi Tuğba Yılmaz burada ilk mesajını verdi. Yılmaz, "Ekonomik ve sosyal alanda, tarımda, turizmde, sanayide her geçen gün gelişen ve değişen Yalova ilimizde görev yapacak olmaktan dolayı son derece mutluyum ve mesleğe başladığım ilk günkü kadar da heyecanlıyım. Öncelikle bizleri hizmet noktasında Yalovalılarla buluşturan, bizlere bu görevi uygun bulan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Başbakanımıza, tüm bakanlarımıza ayrı ayrı şükranlarımı sunmayı da bir borç biliyorum. Yalova’daki hizmet süremiz boyunca, adaletli, eşitlikçi, şeffaf, hesap verebilir, demokratik, katılımcı, iletişim ve istişareye her zaman, her daim açık, ekip ruhunu ön planda tutan, vatandaş odaklı, vatandaşlarımızın memnuniyeti için gece gündüz çalışan, vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini ekseriyetle yerinde dinleyen, onları kapıda bekletmeyen, hükümetimizin yatırım programını ve 2023 hedeflerimizi Yalova ilinde de gerçekleştirmek üzere azami gayret gösteren, tüm çalışmalarımızın ve talimatlarımızın takipçisi olan bir denetim anlayışı sergilemek için gayret göstereceğiz. Sorun odaklı değil çözüm odaklı çalışmaya çalışacağız" dedi.
Vali Yılmaz konuşmasında Paralel Devlet Yapılanması ve terörle mücadelede de kararlılık mesajı verdi. Yılmaz mesajını şu sözlerle sürdürdü:
"Paralel Devlet Yapılanması başta olmak üzere, vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğine, kardeşlik ruhuna gölge düşürmeye çalışan, baltalamaya çalışan tüm terör örgütlerine karşı etkin ve kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim asli görevimiz, vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğu, güvenliği kalkınması için çalışmak olacaktır. Ben az laf çok iş diyerek bugünkü ilk günümüzde bismillah diyorum ve görevimize başlıyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.