Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyet gazetesi soruşturmasında 8 şüpheliye tutuklama istemi

Cumhuriyet gazetesi yöneticilerine yönelik yürütülen soruşturmada 8 şüpheli mahkemeye sevk edildi. 2 şüpheli savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun da arasında bulunduğu 3...

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 22:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 22:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet gazetesi yöneticilerine yönelik yürütülen soruşturmada 8 şüpheli mahkemeye sevk edildi. 2 şüpheli savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun da arasında bulunduğu 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından Cumhuriyet gazetesi yöneticilerine yönelik soruşturmada gözaltına alınan 13 şüpheliden bir kısmının savcılık sorgusu sona erdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giderek polis ifadelerinde susma haklarını kullanan şüphelilerin sorgularını yapan savcılar, 8 şüpheliyi tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.
Şüphelilerden gazetenin muhasebe müdürü Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürü Bülent Yener’in sorgularının ardından serbest bırakılırken, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Hikmet Çetinkaya ve yazar Aydın Engin’in emniyetteki işlemleri sürüyor.
Adliyeye sevk edilen şüpheliler, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulanacak.
13 kişi gözaltına alınmıştı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre öncesinde darbeyi meşrulaştırıcı yayınlar yapıldığına dair iddia ve tespitler üzerine Cumhuriyet gazetesi yöneticilerine yönelik yürütülen soruşturmada aralarında gazetenin genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu’nun da bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında Gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.
Cumhuriyet gazetesine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu savcılarından Murat İnam tarafından yürütülen soruşturmada, bu sabah ifade alımı işlemi için Başsavcı vekilleri Hasan Yılmaz, Zafer Koç ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Özgür Metin görevlendirilmişti. Soruşturmada görevlendirilen savcılar, ifadeleri almak için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gitmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.