Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanlığı’ndan İit 13. İslam Zirvesi’ne İlişkin Açıklama

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. İslam Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde, 14-15 Nisan tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul’daki...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 19:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. İslam Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde, 14-15 Nisan tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul’daki yapılacak toplantıyla birlikte, İslam Zirvesi’nin dönem başkanlığı 2 yıl süreyle Türkiye’ye geçecek. Zirve kapsamında, 10-11 Nisan’da "Kıdemli Memurlar Toplantısı", 12-13 Nisan’da ise "İİT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı" gerçekleştirilecek.
30’un üzerinde ülkenin devlet ve hükümet başkanı düzeyde katılacağı zirveye, diğer üye ülkelerin ise meclis başkanları veya dışişleri bakanları tarafından temsil edilmesi bekleniyor.
Açıklamada, "Türkiye gerek İstanbul’daki toplantı gerekse İİT Dönem Başkanlığı sırasında, teşkilata üye ülkeler arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi, İslam dünyasının karşı karşıya bulunduğu iç ve dış sorunlara çözüm bulunması için azami çaba sarf edecektir" ifadelerine yer verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.