Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Nevşehir’de

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu üyesi Bilal Erdoğan, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir’e geldi.Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı ve...

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2016 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2016 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu üyesi Bilal Erdoğan, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir’e geldi.
Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı ve TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi Bilal Erdoğan, önce Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i makamında ziyaret etti. Buradaki ziyarette, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz’ün yanı sıra bazı AK Partili yöneticiler ile birlikte bazı sivil toplum teşkilatlarının yöneticileri de bulundu. Eğitim ve spor alanında etkin hizmetler yürüten Bilal Erdoğan’a çalışmalarında başarılar dileyen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ziyaretin anısına, Avanos el sanatları ürünlerinden biri olan ve üzerinde nazar ağacı figürü bulunan çanak tabak takdim etti.
Erdoğan Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Külliyesi’ni gezdi
Bilal Erdoğan daha sonra, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Anadolu’da yaptırılan son Külliye olarak da bilinen Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Külliyesi’ni gezerek Belediye Başkanı Hasan Ünver’den Kurşunlu Cami, Medrese, Aşevi, Sıbyan Mektebi, Kervansaray ve Hamamdan oluşan Nevşehirli Damat İbrahimpaşa Külliyesine ilişkin olarak bilgiler aldı.
Erdoğan, Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek Nevşehir Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile işbirliği halinde yapım çalışmaları devam eden Cumhuriyet döneminin Nevşehir’deki en büyük Külliyesi konumundaki Nevşehir Külliyesi’ni de gezdi. Belediye Başkanı Hasan Ünver, açık ve kapalı mekanlarıyla 11 bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği cami, gasilhane, gusülhane, morg, kadın ve erkek taziye evi, 500 kişilik konferans salonu, alimler misafirhanesi, kütüphane ve dini eğitimlerin gerçekleştirileceği çeşitli sosyal donatıların bulunacağı Nevşehir Külliyesi ile ilgili Bilal Erdoğan’a bilgi verdi.
Bilal Erdoğan beraberindeki heyetle birlikte, daha sonra Nevşehir’in tarihi ve turistik merkezlerini ziyaret etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.