Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan, Trabzon’da Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nin Açılışını Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, bu ülkenin evladı olan tüm gençlere eşit imkanlar sağlamanın devletin temel sorumluluğu olduğunu ifade ederek, bu nedenle ilgili tüm kamu kuruluşlarının canla başla çalıştığını...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, bu ülkenin evladı olan tüm gençlere eşit imkanlar sağlamanın devletin temel sorumluluğu olduğunu ifade ederek, bu nedenle ilgili tüm kamu kuruluşlarının canla başla çalıştığını söyledi.
Trabzon’un Sürmene ilçesinde hayırsever işadamı Ziya Yılmaz’ın, babası Ahmet Yılmaz adına yaptırdığı Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı.
Burada bir konuşma yapan Emine Erdoğan, Trabzon’da bulunmaktan son derece memnun olduğunu ifade ederek, “Trabzon’da bulunmaktan, Sürmenelilerle buluşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Kurulduğu günden bu yana çok önemli sosyal projeler gerçekleştiren TOGEMDER’i (Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği) kutluyorum. Hayırseverlerimizin destekleriyle gençlerimizin istikbali adına çok önemli işler yapıyorlar. Özellikle eğitim alınanda sayıları yüzlerle ifade edilen kurumlar inşa ettiler. Bu gayret ve azim sayesinde ülkemizin dört bir yanında seferberlik ruhu hep canlı kalmakta. Bu ülkenin evladı olan tüm gençlerimize eşit imkanlar sağlamak devletimizin temel sorumluluğudur. Bu nedenle ilgili tüm kamu kuruluşlarımız canla başla çalışmaktadırlar” dedi.
ENGELLİ İSTİHDAMINDA ÖNEMLİ ARTIŞ
Kamuda ve özel sektörde engelli istihdamında önemli artışlar olduğunu kaydeden Erdoğan, "Kamuda ve özel sektörde engelli istihdamında önemli bir artış olmuştur. 2002’de engelli memur sayısı 5 bin 777 iken 2015’de 37 bine çıkmıştır. Neredeyse yüzde 500’lük bir artış yaşanmıştır. Sivil toplum kuruluşlarımız ve hayırsever işadamlarımızın desteği ile inşallah tüm gençlerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlayacağız. Açılışını yaptığımız bu özel eğitim merkezi inanıyorum ki özel eğitime ihtiyacı olan evlatlarımız için bir umut ışığı olacaktır. Gençlerimiz burada temel yaşam becerileri kazanacak topluma uyum sağlayacak, mesleki beceriler edinecekler. Bireysel farklılıkları dikkate alınarak verilen eğitim onların kabiliyetlerin ortaya çıkaracaktır. Bireysel yetenekleri ön plana çıkaran eğitim sistemi tüm dünyada gelişmişliğin göstergesi olarak kabul edilmektedir. Hayırseverimiz Ziya Yılmaz beyefendiyi öngörüsü ve yüce gönüllülüğü için tebrik ediyorum. Diğer hayırseverlerimize örnek olmasını diliyorum. Kalplerimizdeki engelleri kaldırırsak tüm engelleri daha rahat aşabiliriz" diye konuştu.
Konuşmanın ardından Erdoğan, işadamı Ziya Yılmaz’a plaket takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.