Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türkiye Diyanet Vakfı’na 3 hisse kurban

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı’na 3 hisse kurban bağışında bulundu.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’i Hac öncesi...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 18:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı’na 3 hisse kurban bağışında bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’i Hac öncesi kabulü sırasında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından düzenlenen vekâletle kurban kesim programı ve bu çerçevede yapılan faaliyetler de gündeme geldi.
Vekâletle kurban kesim programı kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı’na kurban bağışı yaptı. Kurban vekâletlerine ilişkin makbuzu bizzat dolduran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 hisse kurban bağışında bulundu. Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Görmez, yaptığı açıklamada Türkiye Diyanet Vakfı’nın yurt içinde ve yurt dışında eğitimden kültüre, cami inşaatları ve insani yardım kampanyalarına kadar geniş bir alanda kapsamlı faaliyetler yürüttüğünü söyledi.
Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından vekâletle kurban kesim programı düzenlendiğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız, vekâletle kurban programının önemine dikkat çekerek, bizzat desteklerini ifade etti. Bu vesileyle Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın yürüttüğü organizasyona katkı sunmak üzere makbuzu bizzat kendisi doldurarak 3 adet kurban vekâletini vakfımıza verdi” dedi.
Türkiye Diyanet Vakfı’nın yılların verdiği tecrübesiyle milletin emanetine sahip çıktığını ve bu sene de yüz akıyla bu faaliyeti yerine getireceğini belirten Görmez, Afrika’dan Asya’ya, Uzakdoğu’dan Güney Amerika’ya kadar 130 ülkede Kurban vekaletlerinin ulaştırılacağını kaydetti.
250 bin hisse kurban dağıtılacak
Türkiye Diyanet Vakfı “Kurbanlarımız kardeşlik için” temasıyla 2016 Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde 235 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 130 ülkenin 530 bölgesinde, gönüllüler nezaretinde kesim ve dağıtım yapacak.
Yurt içindeki merkezlerden 120’sinde ayrıca sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi yapacak Diyanet Vakfı, Suriyeli mültecilerin yanı sıra yurt dışında da Çad’da Orta Afrikalı, Nijer’de Nijeryalı, Bangladeş, Malezya ve Pakistan’da ise Arakanlı mültecilere yönelik kurban kesim ve dağıtımları gerçekleştirilecek.
Bu yılki Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında Vakıf, 250 bin hisse kurbanı dağıtmayı hedefliyor. Diyanet Vakfı, gelmesi muhtemel vekâletlere göre de yurt içi ve yurt dışında 239 bin 177 hisse kurbanın kesim ve dağıtımı için gerekli planlama ve hazırlıkları yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.