Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa Parlamentosu’na sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakereleri için Avrupa Parlamentosu’nda yapılacak oylamaya sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan,...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2016 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2016 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakereleri için Avrupa Parlamentosu’nda yapılacak oylamaya sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yarın AP’de bir toplantı olacak ve Türkiye’nin AB üyelik müzakereleri için oylama yapacaklarmış. Peşinen ifade etmek isterim ki şu anda buradan söylüyorum. Tüm dünyaya sesleniyorum. Sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur" dedi.
32. İslam İşbirliği Toplantısı İstanbul’da gerçekleşiyor. Toplantıda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye oturumuna sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye’ye yönelik algı operasyonları artıyor. Yarın AP’de bir toplantı olacak ve Türkiye’nin AB üyelik müzakereleri için oylama yapacaklarmış. Peşinen ifade etmek isterim ki şu anda buradan söylüyorum. Tüm dünyaya sesleniyorum. Sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. 15 Temmuz gecesi demokrasi ve istiklali için canlarını ortaya koymuş bir milletin iradesini hiçbir terazi tartamaz. Bu ülkenin istiklal ve istikbal mücadelesi, orada ellerin havaya kalkıp inmesiyle kesintiye uğrayacak değildir. Bu millet tatlı su demokratı olmadığını, iradesine sahip çıkmak için gerekirse canını feda edebileceğini 15 temmuz gecesi ispat etmiştir. Bu oylamanın siyasi bir bağlayıcılığı olmasa da, verilmek istenen mesajı hazmetmem mümkün değildir. AP’nin böyle bir oylamaya gitmeye tevessül etmesi bile terör örgütlerine kol kanat gerdiğinin ifadesidir. Şu anda Avrupa ülkelerinin bir çoğunda teröristler kol geziyor" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.