Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’ın anavatana katılmasının yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’ın anavatana katılmasının yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, “Bağımsız Hatay Parlamentosu’nun 77 yıl önce, Hatay’ın kaderini Türkiye’nin...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’ın anavatana katılmasının yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, “Bağımsız Hatay Parlamentosu’nun 77 yıl önce, Hatay’ın kaderini Türkiye’nin kaderiyle birleştiren kararı, “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesini şiar edinen Cumhuriyetimizin siyasi ve diplomatik alanda elde ettiği en önemli başarılardan biridir. Hataylıların güçlü iradesiyle alınan anavatanla bütünleşme kararı, milli birlik ve bütünlüğümüze değer katan, uluslararası camiada ülkemizin barışçı kimliğini öne çıkaran ve saygınlığını artıran bir karar olmuştur" ifadesini kullandı.
"Farklı kültürlerin ve dinlerin bir arada kardeşlik ve hoşgörü ortamında buluştuğu, kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Hatay, birlik ve beraberliğimizin timsali güzide şehirlerimizdendir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları dedi:
"Bu vesileyle kardeşlik, sevgi, saygı ve dayanışma hasletlerimizin, aziz milletimizi aydınlık geleceğe taşıyacak en önemli gücümüz olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Hatay’ın anavatanla kucaklaşmasının yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ve
Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen olmak üzere bu milli dava uğruna çaba harcayan herkesi rahmetle yad ediyor; Hataylıları ve bütün vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.