Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum Kongresi’nin yıl dönümü münasebetiyle mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum Kongresi’nin yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, “Erzurum Kongresi, aziz milletimizin kurtuluş azim ve kararlılığıyla müşterek bir ideal etrafında...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum Kongresi’nin yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, “Erzurum Kongresi, aziz milletimizin kurtuluş azim ve kararlılığıyla müşterek bir ideal etrafında birleştiği, istikbalinin belirlenmesinde nihai hedefini ortaya koyduğu, Cumhuriyet’e uzanan yolda en önemli aşamalardan biridir" ifadesini kullandı.
Vatanın bölünmez bütünlüğü konusundaki kararlılığa vurgu yapılan Erzurum Kongresi’nde, “manda ve himaye kabul olunamaz” ilkesiyle bağımsız Cumhuriyetin ilk adamının atıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları dedi:
"Bölgesel bir kongre olarak planlanmasına rağmen, alınan kararlar ve ülkemizin mukadderatının belirlenmesinde oynadığı rol ile ulusal bir nitelik kazanan Erzurum Kongresi, aziz milletimizin kendi geleceğini tayin etme iradesini tüm dünyaya ilan etmiştir. Milli mücadele yıllarında kendini ortaya koyan yüksek şuur, bugün de bizlere ilham kaynağı olmakta, geleceğe yürüyüşümüzde bizlere güç katmaktadır. Birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden, ülkemizi daha da güçlendirmek için aynı azimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Erzurum Kongresi’nin yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı ve minnetle yad ediyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum. ”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.