Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu ümmete yaptığın ihanet yeter"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pensilvanya’ya çağrıda bulunarak "Bu ümmete, bu millete yaptığın ihanet yeter. Eğer suçsuzsan memleketine gel. Odadan bu ülkeyi karıştırmaya gücün yetmeyecek” dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 06:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 06:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pensilvanya’ya çağrıda bulunarak "Bu ümmete, bu millete yaptığın ihanet yeter. Eğer suçsuzsan memleketine gel. Odadan bu ülkeyi karıştırmaya gücün yetmeyecek” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konuk Evi önünde toplanan binlerce vatandaşa seslendi. Vatandaşlara yaşanan darbe girişimi karşısında gösterdikleri tutum nedeniyle teşekkür eden Erdoğan, “Biz bir kutlu yürüyüşün mensuplarıyız. Bu yürüyüşte sadece hakka kulluk var. Kula kul olanlar, çıkara kul olanlar tertemiz ordumuzu içine sızmak suretiyle paralel devlet yapılanmasının 17-25 Aralık’tan sonra bunların ne olduğu dün akşamki eylemleri ile tam manasıyla ortaya çıkmıştır. Görüldüğü gibi terörün tam manasıyla örnekleri dün akşam verdiler. Bu milletin imkanları ile alınan silahları bu millete yöneltecek kadar alçaktır bunlar. Tankları kime yöneltiyorlar, helikopterler nereyi kurşunluyorlar, bu milleti. Burada F-16 uçakları uçuyordu. Bunlar babalarının sermayesiyle mi aldılar” ifadeleri kullandı.
Darbe girişiminde bulunan grubun TSK içinde bir azınlık olduğunu söyleyen Erdoğan, “Ordumuzun en üst kademesindeki Genelkurmay Başkanı’nda kuvvet komutanına kadar, en alt tabakadaki er ve erbaşa kadar paralel terör yapılanmasına alet olmuş olanlar bir azınlık. Türkiye’de silahlı kuvvetleri onlar yönetmiyor, yönetemez bunu böyle bilelim. Bu milletin kendi iradesiyle işbaşına getirdiği hükümet görevdedir. Şunu bilmenizi istiyorum. Bu beden bu tende oldukça biz kefenimizi giyerek bunların karşısına dikildikçe yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Ama dik duracağız, sağlam duracağız” diye konuştu.
Pensilvanya’ya da seslenen Erdoğan, “Bu ümmete, bu millete yaptığın ihanet yeter. Eğer suçsuzsan memleketine gel. Odadan bu ülkeyi karıştırmaya gücün yetmeyecek” şeklinde konuştu.
Erdoğan konuşmasında THY’nin seferlere başladığı haberini de verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlardan durum normalleşene kadar Havalimanı’ndan ayrılmamalarını da istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.