Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: “Bu sistem milletten yetki alamayanları tasfiye edecek. Dert, dava burada”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin, milleten yetki alamayanları tasfiye edeceğini söyledi.Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Erzincan...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2017 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2017 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: “Bu sistem milletten yetki alamayanları tasfiye edecek. Dert, dava burada”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin, milleten yetki alamayanları tasfiye edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Erzincan da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen “Anayasa Değişikliği Referandumu ve Türkiye’nin Geleceği” konulu konferansa katıldı.

Erzincan İl Müftülük Konferans Salon’unda düzenlenen programa, Kültür ve Turizm Eski Bakanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun yanı sıra Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, il protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Konferansta konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, “Ankara’yı bu Olimpos Dağı’nın çocukları çökertirse 1 milyar 700’ün Medine’si çökecek. Onun için 16 Nisan da ki mesele bir evet hayır meselesi değil, medeniyet coğrafyamızın Medine’si Ankara’nın var-oluş yok-oluş meselesidir” dedi.

Bu seçim sisteminde “evet” çıkarsa “hayır” diyen partilerin iktidar olmalarının mümkün olmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olursa “hayır” diyenleri silindir gibi ezip, geçeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu konuşmasının devamında yeni sistemle güçlü bir muhalefet olacağını söyleyerek, “Onların kurtulamadığı liderlerden bu sistem sayesinde kurtulabilecekler. Bu sistem güçlü liderler çıkartacak. Bu sistem bir şeyi daha mecbur bırakacak. Güçlü bir muhalefet olacak. Artık muhalefet sıkışınca tekniği bilmediği için yalan söyleyip, kurtulamayacak” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.