Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç: “Yeni Anayasa Ve Başkanlık Sistemine İhtiyacımız Var"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, “Dünyanın ilk 10 ülkesi içinde olmak için yeni anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyacımız var” dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Şeref Malkoç, Düzce’de 2023...

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, “Dünyanın ilk 10 ülkesi içinde olmak için yeni anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyacımız var” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Şeref Malkoç, Düzce’de 2023 Vizyonunda Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi konulu konferans verdi. Konferansa, Düzce Valisi Ali Fidan, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, protokolün tüm üyeleri, AK Parti teşkilatları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Müftülük konferans salonundaki konferans öncesinde Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Düzce Ensar Vakfı Başkanı Selim Metin, yeni anayasa ihtiyacının gerekliliğini belirterek, Başdanışman Şeref Malkoç’un Düzce’ye gelmesinden dolayı memnuniyeti belirtti. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise yürümeyen anayasayı değiştirmenin gerektiğini ardından da başkanlık sisteminin getirilmesi gerektiğini kaydetti.
Düzce Valisi Ali Fidan ise “Ülkemizin bir dönem yaşadığı sıkıntıları bizzat yaşamış üstattan dinleyeceğiz. Ülkemiz birçok alanda yol kat etti. Milletimizin demokratik sistemin tekrar rayına oturtulması, ekonomide yapılan çalışmalar ülkemizi bir noktaya getirdi. Ancak Türkiye’nin sivil, demokratik, özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacı var. Metinde ne kadar çok maddeyi değiştirseniz de ruhunu değiştiremezseniz. Bu yüzden anayasanın ruhunu da değiştirmeliyiz. Katkılarından dolayı bütün STK’lara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, telgraf göndererek meclis çalışmalarından dolayı konferansa katılamayacağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, kürsüye gelerek, Düzce’deki coşkuyu gördükçe yeni anayasa ve başkanlık sisteminin çok yakın zamanda gerçekleşeceğine inandığını belirterek “Kendi derdimize derman olacak bir anayasa olacak. Bu millet istedikten sonra yeni anayasa da gelir başkanlık da gelir. Düzce’deki bu coşku bana bu işareti verdi” dedi.
Siyasi istikrarın çok önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, “600 yıllık bir imparatorluktan bahsediyoruz. İttihat terakki yabancıların desteği ile Sultan Abdulhamit’i tahttan indirdi. Ardından milletimizin başına gelmedik kalmadı. Yani siyasi istikrarsızlık yaşadık. Balkan savaşından sonra toprakların yüzde 55 nüfusun da yüzde 50’sini kaybetti. O yüzden siyasi istikrar çok önemli. Günümüzde de bu böyledir. Koalisyon olsaydı aynısı olurdu” diye konuştu.
Milli ve yerli anayasa söylemine de açıklık getiren Malkoç, “Yerli anayasa olacak. Biz binlerce yıllık bir milletiz. 16 devlet kurmuşuz. Çadır ya da aşiret devleti değiliz. Biz yerli, milli anayasa derken ABD ve Avrupa’daki hukuk metinlerinden, bilimden, akıldan, tecrübeden yararlanacağız. Ancak bunu yaparken kendimize de bakacağız. Yunus Emre derki; biz yaratılanı severiz yaratandan dolayı der. Biz hem Aristo’yu biliyoruz, hem İmam’ı Azam’ı biliyoruz hem de Kuran-ı Kerim’i biliyoruz” ifadelerinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, konuşmasının ardından vatandaşların ve STK’ların sorularını cevapladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.