Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, Türkiye’nin bu karanlık süreci çok kısa zamanda tamir edip 2023 hedeflerine sağlıklı, hızlı ve büyük adımlarla gideceğini söyledi.Samsun Valiliği himayesinde ve Atakum Belediyesi ve Türkiye...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 23:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 23:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, Türkiye’nin bu karanlık süreci çok kısa zamanda tamir edip 2023 hedeflerine sağlıklı, hızlı ve büyük adımlarla gideceğini söyledi.
Samsun Valiliği himayesinde ve Atakum Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Samsun İl Temsilciliği katkılarıyla “Neden 2023” konulu konferans düzenlendi. Konferansa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener konuşmacı olarak katıldı. Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen konferansa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı İhsan Şener’in yanı sıra Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ilçe belediye başkanları, Baro Başkanı Kerami Gürbüz, TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
“Emin adımlarla ilerleyen bir Türkiye var”
Programın açılış konuşmasını yapan TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu, “Dünyanın sindiremediği 2023 hedefinde emin adımlarla ilerleyen yeni bir Türkiye var. Eğitimde 1 milyar 946 milyon kitabı öğrencilerimize ücretsiz dağıtan, 2002 yılında 63 öğrenciye bir bilgisayar düşerken, bugün 12 öğrenciye bir bilgisayarın düştüğü, yalnızca 2013-2014 öğretim yılında önlisans, lisans ve lisansüstü olmak üzere toplamda 5 milyon 470 bin 203 öğrenciye eğitim veren, sağlıkta başta üretim teknolojisini ülkemize kazandıran, bağımlılıkla, kararlılıkla mücadele eden, hava ambulansı ile gece uçuşu yapabilen dünyadaki 14’üncü, Avrupa’da ise 11’inci ülke olan, dumansız hava sahası projesini hayata geçiren, ekonomide yatırımcısını teşviklerle destekleyen, kamuyu da en az özel sektör kadar canlandıran, çalışanı, emekliyi enflasyona ezdirmeyen, ulaşımda cumhuriyet tarihimizin rekorunu kıran, altyapı, üst yapı, yol, köprü ve sanat yapılarını milletimizin hizmetine sunan, savunma sanayinde kendi uçağını, tankını, silahını üreten, uzaya uydusunu gönderen, enerjide nükleer santrallerinin ihalelerini tamamlayan, tarımda çiftçisine teşvik vererek destek sağlayan, insanına yatırım yapan, dimdik eğilmeyen güçlü bir Türkiye var. Hain FETÖ ve işbirlikçilerinin darbe girişimi sonrası aziz milletimizin direnişi, tüm dünyaya Çanakkale ruhunun halen dimdik ayakta olduğunu halen haykırmıştır. Vatanımıza, bayrağımıza ve namusumuza kast etmiş FETÖ virüsünü ırk, mezhep, dil ve ideoloji ayırt etmeksizin bu direnişte birleşip, bütün olduğumuz tek vücudumuz yok edecektir” dedi.
15 Temmuz akşamında Türk milletinin tekrar aziz bir millet olduğunu bütün dünyaya gösterdiğini belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Tabii ki yüce Türk milleti bu kutsal direnişi, kutsal vatan uğruna, gelecek nesiller uğruna ve aydınlık Türkiye için yaptı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.
“Bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli var”
Bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bu topraklarda, bu coğrafyada yaşamanın bize dayattığı bir bedel var. Bizde o bedeli ödüyoruz. Bu bedeli ödemeye de devam edeceğiz. Ama biz topraklarda 2023’e, 2053’e, 2071’e giden süreçte Allah’ın izni ile ne kadar bu coğrafyayı bize darda etmeye kalksalar, bu coğrafyada bir yıldızı parlayan ülke, bir yıldızı parlayan demokrasisini ilelebet yaşatacağız. Şehitlerimizin kanı yerde kalmasın diye yaşatacağız. Bize bırakılmış olan bu emaneti bizde bizden sonrakilerine teslim etmek için yaşatacağız. Bunun uğrunda çalışmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
Anadolu topraklarının kıymetli olduğu için saldırdıklarını ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, “İçinde bulunduğumuz Anadolu çok kıymetli ki bu kadar saldırıyorlar. Onun için yapılması gereken şey, özellikle gençlere söylüyorum, kendinizi çok iyi donatmanız gerekiyor. Kendinizin çok iyi eğitilmesi ve yetiştirilmesi gerekiyor. 15 Temmuz’da bu ülkenin ne kadar ağır bir travmadan geçtiğini görüyoruz. Gerçekten bu caniler, bu çete, bu paralel yapıya ait ihanet şebekesi asker elbiselerini ve üniformalarını çalıp, bu ülke insanına, külliyeye, meclise, başbakanlığa, özel harekata, boğaza, 15 Temmuz Şehitler Köprüsüne neler yaptığını birlikte gördük. Uçakların ses hızını aşarak oluşturduğu gürültüyü, bombalarla oluşturduğu olumsuz havayı hayal ettiğinizde ülkenin ne kadar zor bir dönemden geçtiğini hep beraber görüyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘15 Temmuz akşamı çıkanlar şehit olanlar oldu ama sokağa çıkanlar benim nezdim de gazidir’ dedi. Gerçekten o akşam Samsun ve tüm Türkiye müthiş bir sınav verdi. Eğer bu olmamış olsaydı bugün her birimiz farklı yerlerde olabilirdik. Türkiye, 15 Temmuz’a kadar cumhuriyet kavramını, demokrasiyi, bağımsızlığı, hürriyeti biraz batıdan o kelimeleri kullandıkları için 1920’de 1923’de bizde kullanmaya başladık. Her ülke demokrasi ve bağımsızlık için bir bedel ödemiştir. Ama biz 15 Temmuz’u ikinci milli mücadele olarak gördük. 15 Temmuz aynı zamanda bir demokrasi mücadelesinde şehitlerin verilerek kazanılmış bir demokrasi hakkıydı” dedi.
“Türkiye, 2023 hedeflerine büyük adımlarla gidecek”
Türkiye’nin karanlık süreçten çıkıp, 2023 hedeflerine sağlıklı ve hızlı adımlarla gideceğini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, “Türkiye’nin istikrarına ve yürüyüşüne engel olmak için hep yedek akçe bulunduran üst akıl dediğimiz bir yapı var. Bir gün ordu içindeki müttefiklerini kullanıyor, bir gün sağ solu kızıştırarak terörizmi kullanıyor, bir başka gün dini duygularımızı sömüren aşağılık sümüklü adamları kullanıyor. Dolayısıyla Türkiye sürekli siyasal olarak bunalımda olmasın gereken bir ülke olarak yaşamak durumunda kalıyor. Burada aslında format şöyle atılmış, Türkiye’yi aslında askerlerle yönetecekler ama görünüşte siviller yönetiyor gibi olacaklar. Bu gelgitlerin, bu ağır faturaların bertaraf edilmesi için ne yapılması gerekiyordu. Bu büyük millete bir mefkure, bir ülkü, bir ideal, bir gelecek bilinci verilmesi gerekiyordu. Onun için yakın hedeflerimizden birisi 2023 telaffuz edilmiştir. Yani Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü. 15 Temmuz’dan sonra diğer siyasal guruplarında mutabık kaldıkları bir şey var ki, Türkiye bu kirli zincirden kurtulması gerekiyor. Onun için de muhalefet partilere de, başka siyasal gruplara da teşekkür etmek lazım. Çünkü belli bir olgunluk seviyesine geldi, bundan sonraki süreci Türkiye’nin sorunlarını çözmek için harcamak gerektiği hususunda bir mutabakat var. Bu mutabakatın kalıcı olması en büyük temennimizdir. İnşallah Türkiye, bu bahsettiğimiz süreci, bu karanlık süreci çok kısa zamanda tamir edip, 2023 hedeflerine sağlıklı, hızlı ve büyük adımlarla gidecektir” dedi.
AK Parti’nin özel sektörün önünü açmasına rağmen milli gelirin 10 bin dolarda kaldığını belirten Şener, “AK Parti özel sektörün önünü açmasına, devletin kendi yatırımlarını ciddiye alarak belediyelerle birlikte büyük bir hamle yapmasına rağmen milli gelirin 10 bin dolarda kaldı. 2012’den bu yana sistem patinaj yapıyor, yürümüyor. Bu sistem bu milletin gayri safi milli hasılasının 10 bin doların üstüne çıkmasına ekonomik olarak müsaade etmiyor. Fransa’da 1958 yılında yarı başkanlık sistemine geçildiğinde 5 yıl içerisinde kişi başına gayri safi milli hasılası iki katına çıktı. Türkiye’de karar alma mekanizmaları iç tüzükle daraltılmış ve iş göremez hale getirilmiş. Şimdi olağanüstü hal yaşıyoruz. Allah bir defa daha bu alçak saldırılardan milletimizi korusun. Yıllarca, belki Türkiye’nin idari yapının dönüştürülmesi imkanını bulamayacağımız hem Türkiye’nin askeri sisteminde hem idare yapısında çok ciddi köklü değişiklikler yapılıyor. Çünkü bir heyet çalışıyor. Bu milletin çıkarı neyi gerektirir. Bu milletin hızlı hareket etmesi, güvenli hareket etmesi, bu darbe mikrobunu üretecek mekanizmalardan arındırılması için ne yapılması sorusuna cevap arıyor. 15 günde çok ciddi şeyler yapılıyor” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Durmuşoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şener’e, TÜGVA’nın Türkiye geneli tüm başkanlarının imzasının bulunduğu Recep Tayyip Erdoğan portresi hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.