Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çulsuz Ağa 21. Asırda 19. Yüzyılı Yaşıyor

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde ‘Çulsuz Ağa’ olarak bilinen Celal Kara, Antik ve Sanat Çiftliği’nde adeta 19. yüzyılı yaşıyor. Evini asırlık eşyalarla donatan Kara, elektrik ve telefon da kullanmayarak, o yılların şartlarında yaşıyor.Ayvacık’ın...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çulsuz Ağa 21. Asırda 19. Yüzyılı Yaşıyor
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde ‘Çulsuz Ağa’ olarak bilinen Celal Kara, Antik ve Sanat Çiftliği’nde adeta 19. yüzyılı yaşıyor. Evini asırlık eşyalarla donatan Kara, elektrik ve telefon da kullanmayarak, o yılların şartlarında yaşıyor.
Ayvacık’ın Dibekli köyüne bir yıl önce taşınan ve 40 senedir biriktirdiği tarihi eşyalarla evini donatan Kara, teknolojiyi kullanmadığını ifade etti. Eski yüzyıllara ait eşyalarla donattığı evini antik ve sanat evine dönüştürdüğünü ifade eden Kara, “40 küsur yıldır topladığım eşyalarla o dönemlerin hayatını yaşıyorum. Mutfak eşyalarım bile bakır. Bahçemde organik ürünler yetiştirip yiyiyorum. Ayrıca ay evi ve salıncaklarımın tahta yapılarını bile o döneme has olarak kullanıyorum” dedi.
Antik eşyalarla donattığı evinin herkese açık olduğunu ifade eden Kara, “Evim bütün insanlara açık. 12 ay buraya misafir olarak gelip çiftliğimi görebilirler. Atalarımızın ve eski dönemlerde yaşayanların kullandığı eşyalarla bir arada bulunmak bana mutluluk veriyor. O dönemde yaşayanların teknolojiden uzak olduğu için sağlıklı bir ömür sürdürdüklerini düşünüyorum” dedi.
Çulsuz Ağa Antik ve Sanat Çiftliği’ni çok sayıda insan ziyaret ediyor. Üniversite öğrencileri tarafından tezlere bile konu olan Çulsuz Ağa lakaplı Celal Kara’ya bazı üniversite öğrencileri gelip imece ruhuyla yardımda bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.