Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çorum’da ’Mehter Marşı’ İle Sahur

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte sahurun simgesi davulcular da ilk mesailerini yaptı.Çorum’da, Osmanlı geleneğini yaşatan davulcular fes takıp, beyaz gömlek ve yelek giyerek mahalleleri dolaşarak vatandaşları sahura "Mehter Marşı"...

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 08:16
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 08:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte sahurun simgesi davulcular da ilk mesailerini yaptı.
Çorum’da, Osmanlı geleneğini yaşatan davulcular fes takıp, beyaz gömlek ve yelek giyerek mahalleleri dolaşarak vatandaşları sahura "Mehter Marşı" ile kaldırdı.
Çorum Belediyesi ve Davulcular Derneği tarafından belirlenen 43 davulcuya Mehterbaşı Selahattin Delice tarafından ritm dersi verildi.
Davulcular, "kulağa hoş geldiği ve yürüyerek görev yapıldığı" için yürüyüşe de uygun olan ‘Mehter Marşı’nı icra ederek, vatandaşları sahura uyandırdı.
Ramazan davulcularından 66 yaşındaki Cuma Ali Üzüm, 18 yıldır Ramazan davulculuğu yaptığını belirterek, sahurda sadece Mehter Marşı çaldıklarını söyledi.
Daha önce davul ve zurna ile vatandaşları sahura kaldırdıklarını hatırlatan Üzüm, "Belediyenin aldığı kararla artık sadece Mehter Marşı’nı çalıyoruz. Bugün de ilk mesaimizi yaptık. Ramazan’ın hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.
Kentte 13 yıldır Ramazan davulculuğu yapan Bekir Kaya da Ramazan’ın hayırlara vesile olmasını temenni ederek, "İşimi severek yapıyorum. 13 yıldır Ramazan davulcusuyum. İnşallah Ramazan ayının son sahuruna kadar görevimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
Ramazan davulcuları olarak belediyeden hiçbir ücret almadıklarını ifade eden Kaya, "Biz belediyeden kesinlikle para almıyoruz. Sadece vatandaşlarımızdan bahşiş topluyoruz. Ramazan ayının 15’inde ve sonunda olmak üzere iki kez bahşiş topluyoruz. Halkımız bunu bilsin ve sadece yakasında kimliği olan davulculara bahşiş versin" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.