Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çorum’da 1 köy karantinaya alındı

ÇORUM'DA ALACA İLÇESİNE BAĞLI HAYDAR KÖYÜ, ŞEHİR DIŞINDAN GELEN BİR KİŞİDE KORONA VİRÜS TESPİT EDİLİNCE KARANTİNAYA ALINDI.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2020 19:53
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2020 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çorum’da 1 köy karantinaya alındı

Çorum’da Alaca ilçesine bağlı Haydar köyü, şehir dışından gelen bir kişide korona virüs tespit edilince karantinaya alındı.

İlçe Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Alaca ilçesine bağlı Haydar köyünde salgının kontrol altına alınması amacıyla İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca 14 gün karantina uygulanacağı bildirildi. İkinci bir değerlendirmeye kadar uygulamanın devam edeceği belirtilen açıklamada, istisnai durumlar haricinde köyün giriş ve çıkışlara kapatıldığı kaydedildi.

İlçe merkezine 15 kilometre mesafedeki köyün girişinde, jandarma ekiplerince kontrol noktası oluşturuldu. Köy yolunu şerit ve bariyerlerle trafiğe kapatan ekipler, acil durumlar dışında köye insan ve araç giriş çıkışına izin vermiyor. Yaklaşık 60 kişinin yaşadığı köyün ihtiyaçları karantina süresince Kaymakamlık tarafından karşılanacak.

Kent dışından gelen bir kişinin ilçedeki ziyaretinin ardından köyün karantinaya alındığını belirten Haydar köyü muhtarı Kemal Erdoğan, "Ankara’dan köyümüze ziyaret için gelen bir kişinin korona virüs testi pozitif çıkınca burada görüştüğü kişiler tespit edildi. Daha sonra da tüm köy karantinaya alındı. Sağlık Müdürlüğü tarafından testler yapıldı ancak henüz sonuçları belli olmadı. Muhtarlık olarak köy halkını uyararak zorunlu olmadıkça kimsenin evinden dışarıya çıkmamasını, bir birleri ile görüşmemesini istedik. Çıkanlarında maske takıp sosyal mesafe kurallarına uymaları gerekiyor. Hasat dönemi olduğu için köy halkı sıkıntı yaşıyor fakat sayılı gün geçecektir" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.