Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çöpte Bulduğu Bayrağı Çerçeveletip Evinin Başköşesine Astı

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde görevli bir polis memuru çöpte bulduğu ve yaklaşık 4 ay süren çatışmalarda kurşunların hedefi olan Türk bayrağını alıp, evinin başköşesine astı.Merkez Sur ilçesinde 2 Aralık 2015 tarihinde PKK...

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2016 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde görevli bir polis memuru çöpte bulduğu ve yaklaşık 4 ay süren çatışmalarda kurşunların hedefi olan Türk bayrağını alıp, evinin başköşesine astı.
Merkez Sur ilçesinde 2 Aralık 2015 tarihinde PKK terör örgütü mensuplarınca kazılan hendekleri kapatmak ve kurulan barikatları kaldırmak amacıyla başlatılan operasyonlar nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 103 gün süren operasyonlar sonucunda 271 terörist etkisiz hale getirilmiş 71 güvenlik görevlisi ise şehit olmuştu. İlçede bulunan evlerin çoğu çatışmalarda kullanılamaz hale gelirken, binlerce kişi ilçeden göç etmiş ve ilçede bulunan esnaf da iş yapamaz hale gelmişti. 9 Mart tarihinde operasyonların bittiğinin ve güvenli mahallelerinde sokağa çıkma yasağının kaldırıldığının duyurulmasının ardından Diyarbakır’ın kalbi olarak ifade edilen ve tarihi birçok mekanı içerisinde barındıran Sur ilçesi normale dönmeye başladı.
İlçede, görev yapan bir polis memuru arama tarama faaliyetleri sırasında çöpte bulduğu ve 4 aylık çatışmalı süreçte kurşunların hedefi olan Türk bayrağını yıkayıp, çerçeveleterek evinin başköşesine astı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.