Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çöp evden 30 yıllık dram çıktı

Bursa’da Osmangazi Belediyesi ve zabıta ekiplerinin ortak çalışması sonucu bir çöp ev temizlendi. Vatandaşların şikayeti üzerine, neredeyse kullanılamaz hale gelen evi belediye ekipleri, sabah saatlerinde başlayıp öğlenden sonra anca temizleyebildi.Osmangazi...

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2016 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2016 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da Osmangazi Belediyesi ve zabıta ekiplerinin ortak çalışması sonucu bir çöp ev temizlendi. Vatandaşların şikayeti üzerine, neredeyse kullanılamaz hale gelen evi belediye ekipleri, sabah saatlerinde başlayıp öğlenden sonra anca temizleyebildi.
Osmangazi ilçesine bağlı Kemerçeşme Mahallesi Filiz Sokak’ta ikamet eden 70 yaşındaki Hilmi Çandır, eşi ve bir kızı tarafından terk edilince yalnız yaşamaya başladı. 1951 yılında Selanik’ten göç edip Konya’ya yerleşen ve Konya’da bir süre yaşayıp Bursa’ya taşınan Hilmi Çandır, geçimini bisiklet tamiri yaparak sağlamaya başladı. Oturduğu evin ağabeylerine ait olduğunu ve ağabeylerinin o evi yıktıracağını bir an önce çıkması gerektiğini anlatan Hilmi Çandır, “Kıraathanesi var kardeşlerimin, bakmıyorlar bana, bu ev bir kardeşimin üstüne olduğu için yalnızca yıkacağız diyor başka da bir şey demiyor. Bir tane kızım var Mardin’de evli, eşimden 30 sene önce boşandım. 30 yıldır yalnız yaşıyorum. Evim hurda evi, gelen geçen zaten görüyor. Gerekli yardımı yapsınlar istiyorum" dedi.
Kemerçeşme Mahalle Muhtarı Sedat Topaloğlu ise, yıllardır yetkililere kendilerini duyuramadıklarını belirterek, “Burası bir yıl önce yine belediye ekipleri tarafından temizlenmişti, bu bir çözüm değil. İnsanlar rahatsız oluyor. Bu adam 70 yaşında ve 30 yıldır viran halde olan bu evde yaşamakta. Yetkililerden Hilmi ağabeyimiz için yaşanabilir, temiz bir ortam sağlamalarını istiyoruz. Geçen yıl huzurevine yerleştirilmesi konusunda bir talebimiz olmuştu. Yetkililer gelip inceleme yaptı, fakat bazı komşularımız Hilmi ağabeyimiz için ’akli dengesi olmadığı’ konusunda görüş bildirmişler. Fakat kendisinin akli dengesi yerindedir ve herhangi bir sorunu yoktur. Yarın öbür gün bu bina çökebilir, hayati risk taşıyan bir yer. Vicdanı olan yetkili kişilerin bu konuda duyarlı davranıp, sağlıklı ortama götürmelerini istiyoruz. Belediye ekipleri gelip temizlik yapıp gidiyorlar, ancak bir süre sonra yine eski haline dönüyor. Biz bir çözüm bulunsun istiyoruz" diye konuştu.
Belediye ekipleri evin temizlik işlemi bittikten sonra, fiziksel durumu yaşam için uygun olmadığından Fen İşleri’ne devretti. Neredeyse çöplüğe dönen evin içinde büyük çöp konteyneri olması dikkatlerden kaçmadı. Hilmi Çandır ise zabıta ekipleri tarafından Osmangazi Barınma Evi’ne götürüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.