Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çöl Sıcaklarında Belediye Sokak Hayvanlarını Unutmadı

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sokak hayvanları için 100 kilogram mama ile 200 su kabı dağıtarak vatandaşlara "Evlerinizin önüne bir kap su ve mama bırakın" çağrısında bulundu.Yaz aylarında sokak hayvanlarının su ve beslenme...

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sokak hayvanları için 100 kilogram mama ile 200 su kabı dağıtarak vatandaşlara "Evlerinizin önüne bir kap su ve mama bırakın" çağrısında bulundu.
Yaz aylarında sokak hayvanlarının su ve beslenme ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Karesi Belediyesi, Karesi Kent Konseyi Doğa ve Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve Balıkesir Hayvanları Doğayı Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından hayata geçirilen ’Bir Kap Yemek Bir Kap Su’ projesi kapsamında vatandaşlara mama ve su kabı dağıtıldı. Etkinliğe Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın yanı sıra Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı İlknur İnan, Balıkesir Hayvanları Doğayı Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Belkıs Biçer katıldı. Programda 100 kilogram kedi ve köpek maması ile 200 adet su kabı dağıtıldı.
Vatandaşlardan 40 dereceyi bulan aşırı sıcaklıklarda evlerinin önüne bir kap su ve mama koymalarını isteyen Başkan Yücel Yılmaz, belediye olarak sokak hayvanlarına sahip çıkmaktan gurur ve onur duyduklarını ifade etti. Başkan Yılmaz, "Seçildiğimiz günden bu yana hem Büyükşehir hem de ilçe belediyeleri olarak sokakta yaşayan can dostlarımıza sahip çıkıyoruz" açıklamasında bulundu.
Sokak hayvanlarının sevgi dolu bir yuva bulması için "satın alma, sahiplen" mesajı veren Yılmaz, "Bizler ilçe geneline yerleştirdiğimiz 20 beslenme ünitesi ile can dostlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Bugün burada bir farkındalık yaratmak ve bilinç oluşturmak amacıyla vatandaşlarımızdan evlerinin önüne bir kap su koymaları istiyoruz" dedi.
SU HAYATTIR
Proje ile ilgili açıklama yapan Belkıs Biçer ise “Mübarek Ramazan günü insanlar oruç tutuyor ve açlığın, susuzluğun ne olduğunu çok iyi anlıyorr. Su hayattır, yaşam hayattır. Biz de onun için belediyemizle beraber herkese su hayattır, kapınızın önüne bir kap su, bir kap mama koyun projesini hayata geçirdik. Buradan sayın başkanıma ve çalışanlarına binlerce kez teşekkür ediyorum. Var olsunlar, yüreklerine sağlık" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.