Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çok Uluslu Komando Tatbikatı-2016 Yapıldı

Çok Uluslu Komando Tatbikatı-2016, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında yapıldı.TSK’dan yapılan açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığının komando birliklerine personel yetiştiren, doktrin ve eğitime önemli katkılar sunan,...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 08:52
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 08:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çok Uluslu Komando Tatbikatı-2016, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında yapıldı.
TSK’dan yapılan açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığının komando birliklerine personel yetiştiren, doktrin ve eğitime önemli katkılar sunan, teröristle mücadelede birliklerin eğitim ihtiyacını karşılayan Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında 06-12 Haziran 2016 tarihleri arasında, Çok Uluslu Komando Tatbikatı-2016 icra edildiği belirtildi. Tatbikatın ülkelerin komando birlikleri arasında bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamak, birlikte çalışabilirliği geliştirmek maksadıyla gerçekleştirildiği kaydedildi.
Tatbikatta, harekata yönelik birliklerin tabur seviyesinde müşterek ve birleşik planlama yeteneğinin geliştirilmesi, bölük seviyesinde ise taktik akın, suüstü komando harekatı ve hava hücum harekatı teknik ve taktikleri üzerine usul, esas ve terim birliğinin sağlanmasının hedeflendiği vurgulanarak hedeflere başarıyla ulaşıldığı ifade edildi.
Tatbikata; Kara Kuvvetleri Komutanlığından Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Kara Havacılık Komutanlığından unsurlar ile Azerbaycan, Bulgaristan ve Gürcistan komando birlikleri katıldığı bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.