Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇOGAUM: "Ne kadar erken trafik eğitimi, o kadar az trafik kazası"

Gazi Üniversitesi Çocuk Gelişimi Araştırma Uygulama ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü (ÇOGAUM), 7. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi’nde "Ne kadar erken trafik eğitimi, o kadar az trafik kazası" sloganıyla vatandaşları trafik...

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2016 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2016 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gazi Üniversitesi Çocuk Gelişimi Araştırma Uygulama ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü (ÇOGAUM), 7. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi’nde "Ne kadar erken trafik eğitimi, o kadar az trafik kazası" sloganıyla vatandaşları trafik konusunda bilinçli olmaya davet ediyor.
Ülkemizin en yakıcı sorunlarından olan trafik konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen trafik güvenliği etkinliği bugün ATO Congresium’da başladı. Her yıl daha fazla ilgi ve katılımla gerçekleştirilen etkinliğin 7’ncisine katılan Gazi Üniversitesi ÇOGAUM, "Ne kadar erken trafik eğitimi, o kadar az trafik kazası" sloganıyla vatandaşları bilinçli olmaya davet etti. Etkinliğe katılan erken çocukluk dönemindeki 0-8 yaş çocuklar ÇOGAUM’un standında trafik bilincini yükseltmek amacıyla hazırlanan materyallerle uygulama yaparken, merkez görevlileri de ailelere çocuklara trafik bilincinin nasıl aktarılacağı konusunda bilgi verdi.
“Trafik eğitiminde erken çocukluk dönemi kritik önemde”
17-19 Kasım tarihleri arasında yurttaşların katılımına açık olan 7. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi’nde trafik güvenliği konusunda çalışma yapan pek çok kurumla birlikte yer alan ÇOGAUM, erken çocukluk dönemindeki çocukların trafik eğitimi geliştirmelerine yardımcı olması için hazırladıkları uygulamaları paylaşacak. Trafik eğitiminin erken çocukluk döneminde başlaması gerektiğini vurgulayan ÇOGAUM Müdürü Doç. Dr. Hatice Bekir, üç gün sürecek etkinlikte çocuklarla birlikte ebeveynlere de trafik eğitiminin nasıl verilmesi gerektiğini anlatacaklarını aktardı. Bekir, aynı zamanda oyun temelli, görsel ve işitsel olarak hazırlanan materyal ve etkinliklerin diğer eğitim kurumlarına kaynak teşkil edeceğini söyledi.
Trafik eğitiminde erken çocukluk döneminin kritik önemde olduğunu söyleyen Bekir, bu süreçte ailedeki eğitim ve desteğin çocuk için olmazsa olmaz olduğuna işaret etti. Trafik eğitiminin erken çocukluk döneminde çocukların gelişim özelliklerinin de dikkate alınarak oyunla verilmesi gerektiğini ifade eden Bekir, “Trafik eğitimi ilk olarak ailede başlamalı” dedi.
Ebeveynlerin trafik kurallarına mutlaka uyması gerektiğini belirten Bekir, bunun çocukta farkındalık oluşturacağını ve ailede pekiştirilen trafik bilgilerinin bilince dönüşerek çocuğun hayatına yerleşeceğini vurguladı. Çocuklara yönelik hazırlanan üç boyutlu materyallerle Gazi Üniversitesi Çocuk Gelişimi Araştırma Uygulama ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün bünyesinde bulunan uygulama anaokulunda yürüttükleri trafik güvenliği bilinçlendirme çalışmasını üç gün sürecek sempozyumda diğer katılımcılara aktaracak olan ÇOGAUM, ’Ne kadar erken trafik eğitimi, o kadar az trafik kazası’ sloganıyla herkesi trafik bilincini edinmeye çağırıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.