Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklarla seyahat ederken bu detaylara dikkat

Enuygun.com Seyahat Analisti Murat Ekinay, özellikle çocuğu ile birlikte ilk kez seyahat edeceklerin dikkat etmesi gerekenleri açıkladı.Çocuklarla birlikte yolculuk her ne kadar keyifli ve eğlenceli olsa da bir o kadar zorlayıcı olabiliyor. Ancak...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Enuygun.com Seyahat Analisti Murat Ekinay, özellikle çocuğu ile birlikte ilk kez seyahat edeceklerin dikkat etmesi gerekenleri açıkladı.
Çocuklarla birlikte yolculuk her ne kadar keyifli ve eğlenceli olsa da bir o kadar zorlayıcı olabiliyor. Ancak bu konuda alabileceğiniz basit önemler sayesinde daha kolay ve rahat seyahat etmek mümkün. Türkiye’nin en büyük uçak bileti sitelerinden Enuygun.com Seyahat Analisti Murat Ekinay, özellikle çocuğu ile birlikte ilk kez seyahat edeceklerin dikkat etmesi gerekenleri açıkladı.
’’Tatile nereye gidersek gidelim en çok dikkat etmemiz gereken konuların başında bavul hazırlığı geliyor’’ diyerek çocuklarla rahat bir tatil geçirmek için bavul hazırlığının önemine dikkat çeken Ekinay, uygun kıyafet seçiminin ve ihtiyacımız olabilecek diğer şeylere bavulumuzda yer vermenin daha rahat ve keyifli bir tatil için olmazsa olmazlar arasında olduğunu söyledi.
Enuygun.com Seyahat Analisti Murat Ekinay, çocuklarıyla birlikte yolculuk yapacaklar için önerilerini şöyle sürdürdü: "Çocuklarla tatile çıkarken nereye, hangi dönemde gideceğimize ve ne kadar kalacağımıza göre öncesinde bir liste yapabilir, daha sonra belirlediğimiz eşyaları ve malzemeleri bavulumuza mümkün olduğunca az yer kaplayacak şekilde yerleştirebiliriz. Böylece gideceğimiz yerde bir şeyler alırsak bunları da ağırlık sınırını aşmadan bavulumuzda kolayca geri getirebiliriz. Bu arada, çocuğunuz için ayrı bir bavul da hazırlayabilirsiniz. Ancak öncesinde uçacağınız havayolu ile görüşerek bagaj kuralları ve ağırlık sınırı ile ilgili bilgi almayı unutmayın".
Otel yorumlarını okuyun
Kalacağınız oteli seçerken en çok dikkat etmeniz gereken konulardan birinin de çocuklu ailelere uygunluğu olduğunun altını çizen Ekinay, "Bunun için internetten otel araştırması yaparken daha önce kalan misafirlerin yorumlarına bakabilir ve çocukla birlikte otele gelenlere ne tür olanaklar sağlandığını öğrenebilirsiniz. Eğer bu sitelerde yeteri kadar bilgi bulamadıysanız otele telefonla ulaşarak veya arama motorlarından da otel adını ve çocuklarla tatil gibi anahtar kelimeleri aratarak daha önce buralarda kalan ziyaretçilerin yorumlarına ulaşabilirsiniz. Otel seçiminde en fazla dikkat etmeniz gereken konulardan biri de otelin çocuk kabul edip etmediğidir. Çünkü bazı oteller sadece yetişkin müşterileri kabul edebiliyor ve bu nedenle buralarda çocuklarla birlikte tatil yapmak mümkün olamıyor. Eğer tatile küçük çocuğunuzla birlikte çıkacaksanız rezervasyon yaptırmadan önce mutlaka kalacağınız otelle görüşün ve bilgi alın" dedi.
Telefon numaranızı yapıştırın
Küçük çocuklarla seyahat eden ailelerin en büyük kabuslarından birinin de çocuğun tatil sırasında gözden kaybolma ihtimali olduğunu belirten Murat Ekinay, "Bu olasılığı en aza indirmek için çocuğun cebine adınız, soyadınız ve telefon numaranızın yazılı olduğu bir kağıt bırakabilirsiniz. Böylece eğer çocuğunuz fark etmeden sizden uzak bir yere giderse burada onu bulanlar size çok daha kolay bir şekilde ulaşabilirler. Bu konuda yapabileceğiniz bir diğer şeyse son dönemde popüler hale gelen GPS cihazlarından kullanmak.
Havuzu olan oteli tercih edin
Çocuklarla birlikte sık tatile çıkanlar bilirler ki deniz biz yetişkinler için çoğu zaman daha cazip bir alternatif olsa da çocuklar için pek de öyle sayılmaz. Üstelik kıyıdan biraz uzaklaşınca derinleşen deniz kıyısında çocuğunuzu kontrol etme kaygısıyla tatilden bir şey anlamayabilirsiniz. Tüm bu nedenlerle havuzu olan hatta çocuk havuzu daha geniş otelleri tercih ederek hem siz hem de çocuğunuz çok daha keyifli bir tatil geçirebilirsiniz" ifadelerini kullandı.
El bagajı hazırlığı
El bagajını doğru hazırlamanın da çocuklarla seyahat ederken hayat kurtaran önlemlerden biri olduğunu vurgulayan Ekinay, "Özellikle bebekle yola çıkıyorsanız yanınızda mutlaka bebek maması ve bezi gibi malzemelerin bulunduğundan emin olun. Çocuğunuzun veya bebeğinizin düzenli kullandığı ilaçlar varsa mutlaka el bagajınıza almaya çalışın. Çünkü gideceğiniz yere kadar bunlara ihtiyacınız olmasa bile yolculuk sırasında yaşanabilecek rötarlar ve diğer gecikmelerle bavulunuzu almanız tahmin ettiğinizden daha uzun sürebilir. Yine el bagajınıza yerleştireceğiniz küçük oyuncaklar da yolculuk sırasında sıkılabilecek çocuğunuzu oyalamak için kullanabileceğiniz yardımcılar arasında. Yanınıza alacağınız bebek maması veya diğer sıvıların 100 mililitreden fazla olmamasına dikkat etmeye çalışın.
Yola çıkmadan önce sadece kalacağınız oteli değil, çevresini de iyice araştırmaya çalışın. Yollar düz mü yoksa yokuş mu, araba ile rahat hareket edebilecek misiniz, çevrede çocuğunuz için tehlikeli olabilecek yerler var mı? Eğer o bölgede daha önce tatil yapan yakınlarınız varsa bu konuda onlardan da destek alabilirsiniz" dedi.
Yedek batarya bulundurun
Seyahat Analisti Ekinay, "Cep telefonları artık yaşamın her anında vazgeçemediğimiz parçamız haline geldi. İş çocuklarla birlikte tatile gelince de durum çok farklı değil. İhtiyacınız olabilecek her an uçacağınız havayoluna, kalacağınız otele veya sizi karşılayacak yakınlarınıza ulaşmak için yanınızda bir yedek batarya bulundurmanızda yarar var. Üstelik cep telefonunuzu zaman zaman çocuğunuzu oyalamak için yardımcı olarak da kullanabilirsiniz" diye konuştu.
Uçakta koltuk seçimine dikkat
Uçakla seyahat ederken dikkat etmemiz gereken konulardan birinin de koltuk seçimi olduğunu belirten Ekinay, "Özellikle bebeği veya küçük çocuğu ile yolculuk yapanlar bu konuda daha dikkatli olmalı. Örneğin çocuğunuz sık sık tuvalete gitmek istiyorsa pencere kenarı ve orta koltuk yerine koridor tarafında bulunan koltukları seçmeniz daha doğru olacaktır. Ancak burada zaman zaman diğer yolculara yer vermeniz gerekeceğini de unutmayın. Uçak havalandıktan sonra dilerseniz kabin ekibi ile görüşerek boş koltuklardan birine de geçebilir böylece uçak içinde daha fazla alana sahip olabilirsiniz.
Özellikle eğer küçük çocuğunuzla birlikte tek başınıza yolculuk yapıyorsanız, bavulları ve diğer eşyaları taşıma konusunda oldukça zorlanabilirsiniz. İşte tam da bu anlarda yardıma yetişmeye hazır olan uçuş ekibinden veya havalimanında görevli personelden destek alabilirsiniz. Uçuştan önce telefonla görüşerek uçacağınız havayolunun varsa çocuklarla seyahat eden yolcular için ekstra hizmetleri ile ilgili bilgi alabilir ve rezervasyon yaptırabilirsiniz" dedi.
Çocuklu arkadaşlarınızla tatile çıkın
Tatilden önce en fazla dikkat edilmesi gereken konulardan birinin de yola kiminle birlikte çıkacağınız olduğunu kaydeden Ekinay sözlerini şöyle tamamladı: "Eğer tatil arkadaşlarınızı sizin gibi çocuklu ailelerden seçerseniz hem çocuklarla ilgili konularda birbirinize yardımcı olabilir hem de daha rahat ortak plan ve program yapabilirsiniz. Örneğin çocuksuz gençlerle birlikte tatile gittiğinizde yol arkadaşlarınızın beklentisi rafting gibi daha hareketli etkinlikler olabilir ancak çocuklarla birlikte bu etkinliklere katılmak sizin için fazlasıyla zorlayıcı olacaktır".
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.