Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklarınıza İnterneti Yasaklamayın

Formatör Eğitimci Ömer Özel, velilerin çocuklarını korumak adına interneti yasaklamanın ve ellerinden cep telefonlarını almanın kesinlikle çare olmadığını belirterek, "Baskılama ve sürekli yasaklama noktasında değil, çocuklarla birlikte...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çocuklarınıza İnterneti Yasaklamayın
Formatör Eğitimci Ömer Özel, velilerin çocuklarını korumak adına interneti yasaklamanın ve ellerinden cep telefonlarını almanın kesinlikle çare olmadığını belirterek, "Baskılama ve sürekli yasaklama noktasında değil, çocuklarla birlikte yerinde ve yeterince teknoloji gerekiyor" dedi.
Yeşilay Bursa Şubesi, Reyhanpaşa Seminerleri kapsamında ’Teknoloji Bağımlılığı’ konferansı gerçekleştirdi. Konferansta Türkiye Bağımlılıkta Mücadele Programı kapsamında Formatör Eğitimci Ömer Özel, katılımcılara teknolojiyi doğru kullanmanın yollarını anlattı.
"İNTERNETİ KAPATMAK VE TELEFONU ALMAK ÇARE DEĞİL"
Program öncesi açıklamalarda bulunan Özel, teknolojiyi bilinçli şekilde kullanmaları halinde çocukların da kendilerini model alacaklarını belirterek, "Sınır koymak önemli. Çocukların neyle meşgul olduğu konusunda bilgi sahibi olmak önemli. Çocuklar teknoloji ile haşır neşirler. Tabi ki çok bilimsel çalışmalar yaptıklarını düşünebiliyoruz. Ödevlerini çok güzel yaptıklarını düşünebiliyoruz ama risk altında olduklarını da göz ardı etmemek lazım. Çocuklarımızla sanal alemde neler yaptıklarını açıkça paylaşmak gerekiyor. En önemli nokta bu. Meraklı olmak gerekiyor. ’Benim çocuğum yanlış yapmaz, bir şekilde öğreniyor’ yaklaşımından ziyade ’Çocuğumla ben de öğreneyim, acaba neler yapıyor?’ merakı bence çok önemli. Baskılama ve sürekli yasaklama noktasında değil, çocuklarla birlikte yerinde ve yeterince teknoloji gerekiyor. Tamamen interneti kapatmak ve cep telefonunu almak kesinlikle çare değil. Günümüz velileri iş yoğunluğu ve hayatın zorlukları var ama bir taraftan da bırakalım amcası, dayısı, sokak yetiştirsin düşüncesi şu zaman diliminde geçerli değil" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.