Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklarının Suriyeli Çocuklarla Aynı Okulda Eğitim Görmesini İstemeyen Veliler Eylem Yaptı

Kilis’te, yeni eğitim öğretime açılan ilkokulda çocuklarının Suriyeli çocuklarla birlikte eğitim görmesini istemeyen veliler eylem yaptı.Edinilen bilgiye göre, Antalyalı hayırsever işadamı Mehmet Zeki Taşçı tarafından yaptırılan 18...

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kilis’te, yeni eğitim öğretime açılan ilkokulda çocuklarının Suriyeli çocuklarla birlikte eğitim görmesini istemeyen veliler eylem yaptı.
Edinilen bilgiye göre, Antalyalı hayırsever işadamı Mehmet Zeki Taşçı tarafından yaptırılan 18 derslikli ilkokul, inşaatının tamamlanmasından sonra Cuma günü hizmete açılmıştı. Bu sabah okula gelen öğrenci velileri, sabah Kilisli öğrencilerin, öğleden sonra da Suriyeli öğrencilerin eğitim göreceğini öğrenmeleri üzerine okul önünde eylem başlattı.
“Okul bizim hakkımız söke söke alırız” sloganları atan öğrenci velileri, uzun süre tepki gösterdiler. Okula Vali Yardımcısı Mehmet Sülün ile İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili geldi. Protestocu öğrenci velilerinden bir grup ile görüşen Vali Yardımcısı Mehmet Sülün ile İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili okuldan ayrıldı. Öğrenci velileri, 20 yıldan beri bölgede okul sıkıntısı çekildiğini ifade ederek, “Bu okul bizim için yapıldı. Suriyeli çocukların burada eğitim görmesini istemiyoruz. Bizim çocuklarımız okumasını istiyoruz. Suriyeliler daha önce hangi okulda eğitim görüyorsa gitsin orada eğitim görsün” diye tepki gösterdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.