Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocukların balon izdihamı

Erzurum’da “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” etkinliğinde dağıtılan balonlardan alabilmek için birbirleriyle adeta yarışan çocuklar izdihama neden oldu.Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2016 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2016 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erzurum’da “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” etkinliğinde dağıtılan balonlardan alabilmek için birbirleriyle adeta yarışan çocuklar izdihama neden oldu.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” dolayısıyla Havuzbaşı Kent Meydanı’nda etkinlik düzenledi. Etkinlikte konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cemil İlbaş, “Bir toplumun temelini ve bugününü oluşturan, refahını, mutluluğunu sağlayan en önemli unsur çocuktur. Onlar yarının umudu, geleceğimizin mirasçılarıdır. Çocukları ihmal eden, değersiz ve küçük gören milletler dağılmaya yok olmaya mahkûmdur. Çocukların zihinsel, ahlaksal ve bedensel gelişimine yeteri kadar önem verilmesi toplumların ilerleme düzeyini gösterir. Bu bağlamda çocuğun aile ve toplumdaki yerini, sorumluluklarını ve haklarını belirleyen, onun duygusal, sosyal gelişimini olumsuz yönde etkilememek için önlemler alan, insan haklarının bir parçası olan Çocuk Haklarına Dair Sözleşme dünyada 193 ülke tarafından imzalanmıştır. Sözleşmeye dair maddelerle toplumda bu duyarlılığı oluşturmak, bilgilendirmek ve çocuğa gereken değeri vermek için çocuk hakları her yıl 20 Kasım’da kutlanmaktadır. Çocuk Haklarına Dair Sözleşme çocukların en temel hakları olan eğitim, barınma, beslenme ve katılım haklarını savunmakta, ulusal ve Uluslar arası alanda yasal yollarla bu hakları güvence altına almaktadır. Amaç bütün dünya çocukları için eşit, sağlıklı ve en güzel şekilde bu en temel gereksinimlerin sağlanabilmesidir. 1989 tarihinde onaylanan bu sözleşmeyi Türkiye 1990 tarihinde imzalamıştır. Ülkemiz Birleşmiş Milletlere üye birçok ülkeye göre sözleşme maddelerini en iyi şekilde yerine getirmektedir. Erzurum’da çocuk hizmetleri konusunda önemli hizmetlere imza atıyoruz. Bu kapsamında yatılı kuruluşlarımızda devlet korumasında olan çocuk sayısı 173 olup, fiili bakılan çocuk sayısı 219’dur. Şu an 28 koruyucu aile yanında bulunan çocuk sayısı 38’dir. Koruyucu ailelerimize 2016 yılında yaklaşık 334 bin TL’lik ödeme yapılmıştır. Ayrıca sosyo ekonomik destek kapsamında bin 230 çocuğa ailesi yanında ekonomik destek sağlanarak, bakımları gerçekleştirilmektedir. Devlet korumasında bulunan çocuklarımıza en iyi hizmeti sunmanın gayretindeyiz. Çocuklarımızı yetenekleri doğrultusunda sportif ve sanatsal etkinliklere yönlendiriyor, eğitimlerine önem veriyoruz. Vizyonumuz, ülkemizi hayallerini gerçeğe, mutluluğunu yüzüne, sesini kürsüye taşıyabilen çocukları olan rol model bir ülke haline getirmektir. Her yıl ilimizde bu farkındalığı yaratmak, kamuoyunu bilgilendirmek, yetişkinlerin de konu üzerine dikkatini çekmek için bu tür tanıtıcı faaliyetler gerçekleştiriyoruz” dedi.
Dünyanın birçok yerinde çocukların savaşın gölgesinde büyüdüğünü ifade eden İlbaş, “Ana kokusunu değil de barut kokusunu alan çocuklar, baba sevgisi yerine zalimce vahşete maruz kalıyor. Saklambacı bilmeyen, interneti görmeyen, sapan tutan, taş atan, silahlarla büyüyen çocuklar. Gözlerinin önünde babası, anası dövülen, işkenceyi gören, korkusundan ağlayamayan çocuklar. Denizlerde boğulup sahile vuran çocuklar. Bu tablo dünyada çocuk haklarının geldiği boyutu özetliyor aslında. Dünyadaki kan ve gözyaşının durması için herkes üzerine düşeni yapabilmelidir. Savaşların durması için eğitime önem verilmelidir. Tüm dualarımız, zalimin zulmüne uğrayan milletler ve onların çocuklarının kurtuluşa ermesi yönünde. Savaşların olmadığı, çocukların güldüğü barış dolu bir dünyada yaşamak en büyük dileğimiz. Bu duygu ve düşünceyle tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyorum" diye konuştu.
Etkinlik kapsamında daha sonra çocuklar kortej yürüyüşü yaparak Palerium AVM’de açılan stantları gezip gönüllerince eğlendiler. Programa Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cemil İlbaş ve çocuklar katıldı.
Etkinlikte yüzlerce çocuğa balon dağıtıldı. Çocuklar, dağıtılan balonlardan alabilmek için izdiham oluşturdu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.